DR. TAKÁCS IMRE

Full text search

DR. TAKÁCS IMRE
DR. TAKÁCS IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! Nem vagyunk mi annyira tévééhesek, mint más frakcióhoz tartozók, (Derültség a bal oldalon.) szóval, tévén kívül is szívesen beszélünk. De hozzáteszem azt, hogy több képviselőtársam említette a fogyasztás visszaesését, a fogyasztás csökkenését. Mi is sajnálatosan állapítjuk meg azt, hogy ez bekövetkezett, az idén sem nő úgy a fogyasztás, mint ahogy kellene. De azért figyelembe kell venni azt, hogy a fogyasztás nem követi mindig azonnal a bérnövekedést, és a megtakarítások sokszor fontosabbak egyes családok számára, mint a jövedelmek azonnali elköltése.
Tehát a fogyasztás várható növekedése be fog következni, és a fogyasztási kiadások szerkezete pillanatnyilag úgy néz ki, hogy lakásfenntartásra a családok, a háztartások durván az összes kiadásaik 20 százalékát fordítják, élelmezésre az átlagcsalád a kiadásainak 38 százalékát fordítja. De ha a jövedelmek növekednek, márpedig '98-ban mindenki által elismert tényként lehet megállapítani, hogy növekednek, akkor tulajdonképpen már a ruházkodásra, a kulturális javakra és egyéb javakra történő kiadás is megnő. Tehát a fogyasztás-növekedés egyértelműen bekövetkezik.
Az biztos, hogy ha a fogyasztás nagyobb ütemben nő, akkor ez importigényes lehet. Viszont ez az importigény nem veszélyes azért, mert az idegenforgalom, a turizmus olyan jelentős bevételt hozott az idén is és a múlt évben is a magyar nemzetgazdaságnak, hogy ezt a negatív helyzetet az idegenforgalom biztos, hogy meg fogja szüntetni.
Köszönöm. (Szórványos taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir