GYIMÓTHY GÉZA

Full text search

GYIMÓTHY GÉZA
GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm, elnök úr. Hegyi képviselő úr, csak a történelmi hűség kedvéért: a Független Kisgazdapárt kezdettől fogva, tehát újraindulása óta a '47-es földprogram alapján áll, amikor 115 hektár, azaz 200 hold fölött a '47-es földprogram alapján az egyházi és világi nagybirtokokat elvették, és valóban a magyar nemzet jövője szempontjából azok az emberek jutottak oda, akik a faluban élni, dolgozni akartak, hogy egyáltalán a magyar nemzet megmaradjon. Természetesen a Független Kisgazdapárt nagybirtokellenes volt akkor is, és most is az a maga módján.
Azt akarom elmondani: nemcsak földet vettek az egyházaktól. Természetesen mi kezdettől fogva azt támogattuk, hogy az egyházaknak, külön a gyülekezeteknek 115 hektárig igenis adják vissza az elrabolt földet. Sajnos önök nem szavazták meg az előző parlamentben. El kell mondani, hogy a parlament többsége nem szavazta meg. Viszont épületek voltak, tisztelt képviselő úr, és ön nagyon jól tudja mint az adott bizottságban lévő tag, hogy az egyházi épületek sorsa nem rendeződött. Ezt a püspöki kartól kezdve bármelyik más egyházi tisztségviselő is el tudja mondani.
A másik: egyetértek önnel abban (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.), hogy a költségvetési vita során legyen együttműködés. Természetesen együttműködünk, hogy akár a hitoktatói, akár a többi egyházi kérdésben megfelelő helyre kerüljenek ezek a kérdések. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir