RUSZNÁK MIKLÓS

Full text search

RUSZNÁK MIKLÓS
RUSZNÁK MIKLÓS (független): Van két percem, elnök úr, és egy gondolatot kifelejtettem, amit a pénzügyminiszter úr gondolatvilágába ajánlok. Szeretném, ha a kormány és a kormánypártok képviselői foglalkoznának a hegyközségi szervezetek támogatásával. A borhamisítás nap mint nap megjelent itt a parlament asztalán, hozzászólások kapcsán.
Úgy gondolom, ha a hegyközségek állami feladatot kaptak, márpedig kaptak, akkor ehhez az államnak valamilyen mértékben hozzá kell járulnia. A szőlőtermesztésnek és a bortermelésnek nagyon kicsi a jövedelemtartalma, hisz - ahogy itt hallottuk az interpellációkban - nagyon sok eladatlan készlet van, és az emberek, a termelők nem tudják teljes mértékben vállalni ezeknek a szervezeteknek a működését. Hiszen ezek olyan köztestületként működő szervezetek, amelyeknek a nyilvántartástól a borkészletezésig mindenféle adatot föl kell venniük, és ehhez számítógéprendszert kell vásárolni.
Kérem az államtitkár urat, vizsgálják meg annak lehetőségét, hogy ne csak a hegyközségi tanácsok, illetve a nemzeti tanács kapjon állami segítséget, hanem ezek a kisebb szervezetek is, mint ahogy az indulás elején, a hegyközségi szervezetek megalakulásakor kaptak.
Még egy rövid gondolatom van: a gyermekekről esett szó, és holnap családpolitikai vitanap van. Nagyon sokan a kormánypártok soraiból - a földművelésügyi miniszter úr is, Szekeres frakcióvezető úr is - említették, hogy az iskolatej-akciót be fogják vezetni, és ezt itt, a parlament falai között is elmondták. Nagyon szeretném, ha a kormánypárti képviselők és a kormány is eleget tennének az ígéretüknek; nemcsak szóban, hanem ténylegesen is megvalósítanák ezt az iskolatej-akciót, ami a gyermekek alultápláltsága ellen nagyon nagy segítség lenne, és vélhetően a felnövekvő nemzedék érdekét is képviselné.
Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir