BÉKI GABRIELLA

Full text search

BÉKI GABRIELLA
BÉKI GABRIELLA (SZDSZ): Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Selmeczi Gabriella feltett egy kérdést, hogy tudniillik hova lesz ez a - 8 milliárdot említett - egészen pontosan 7,5 milliárd, amit adókedvezmény formájában tavaly nem adtunk oda a családoknak. Azt gondolom, hogy ez egy költői kérdés volt, mert neki is tudnia kell, hogy az utolsó fillérig odaadtuk családipótlék-emelés formájában a családoknak.
Pusztai Erzsébet említette, hogy az előző ciklusban, amikor szintén nem tudták a családi pótlék reálértékét őrizni, akkor még volt adókedvezmény, és azt emelgették. De nem említette, hogy ehhez az adókedvezményhez a családoknak, és éppen a rászorult, a legrászorultabb családoknak meglehetősen nagy százaléka nem tudott hozzájutni, hiszen akkor kerültek utcára munkanélküliek tömegei, akik egyáltalán nem is adóztak, és ilyen módon nem élvezhették az adókedvezményt sem.
Végül szeretnék arra is reagálni, amit Csépe képviselőtársam említett, törjük azon a fejünket, hogyan tudjuk a családi pótlékot emelni. Igaza van, szeretném nyilvánosságra hozni, hogy még meg sem kezdődött a költségvetési vita tárgyalása, amikor a múlt héten már - szabaddemokrata képviselők - nyújtottunk be ezzel kapcsolatban módosító indítványt. Számunkra nem kampányfogás, hogyan tudjuk a családi pótlék reálértékét őrizni. Számunkra nem kampányfogás volt, amikor tavaly azért harcoltunk, hogy idén legyen családipótlék-emelés, egy rendkívüli mértékű, és hogy jövőre, ha szerény is, de legyen egy reálértéket őrző családipótlék-emelés. Azt gondolom, számunkra az a fontos, hogy ennek meglegyen a gazdasági megalapozottsága.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir