CSIZMÁR GÁBOR

Full text search

CSIZMÁR GÁBOR
CSIZMÁR GÁBOR (MSZP): Elnök asszony, köszönöm a szót. Ellenzéki képviselőtársaim kampánynyitó beszédeire szeretnék nagyon röviden reagálni.
Selmeczi Gabriella, úgy tűnik, 1994-től keltezteti a történelmet. Én azért azt gondolom, hogy nem lehet ilyen szűk látókörrel hozzányúlni a családok ügyeihez, mert nem három évben mérik a családok életét, hanem nemzedékekben. Végig kellene gondolni, hogy azt a generációs adósságot, ami mondjuk a '70-es évek óta halmozódott fel a magyar társadalomban, lehet-e három év alatt visszatörleszteni. Ő nyilván úgy gondolja, hogy lehet. Nyilván úgy gondolja, hogy akár egy év alatt is meg lehet oldani 25 év problémáját. De mindazoknak, akik nézik ezt vitát, szeretném a figyelmébe ajánlani azt, aki azt állítja, hogy egyszerre lehet megoldani a forráselvonás csökkentését, vagyis az újraelosztás csökkentését, és egyszerre lehet növelni az állami kiadásokat, terheket, felelősségvállalást, az egyszerűen hazudik, félrevezeti a hallgatóságot.
A másik: arra a kérdésre, hol van a 8 milliárd forint, ami az adókedvezményből van, szeretném önt arról tájékoztatni, hogy 20 milliárd forintba kerül november 1-jétől a rendszeres gyermekvédelmi támogatást, amit a gyermekvédelmi törvényben fogadtunk el. Egyelőre ez tehát 12 milliárd forintos plusz, és nem 8 milliárdos mínusz, amit itt a vitában el tetszett mondani.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir