DR. PUSZTAI ERZSÉBET

Full text search

DR. PUSZTAI ERZSÉBET
DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársam! Tényleg időnként komolyan az az érzésem, mintha a patkó két oldala között lenne egy homályos üveg vagy egy torzító közvetítő rendszer, és még véletlenül sem azt látnák és hallanák, amit az ember mond és mutat, hanem már eleve azt gondolják, hogy az ember itt valami borzasztóságot fog mondani, mert a másik oldalon ül.
Az az érzésem, hogy képviselőtársam nem hallotta, miről beszéltem. Egyetlenegy szóval nem mondtam azt, hogy közvetlen politikai tevékenységgel bármilyen módon a családok életét meg lehet változtatni. Egyetlen szóval sem mondtam azt, hogy a legszélesebb és átfogóbb családpolitikával azonnali hatásokat lehet elérni, és az egész társadalomra, egész Európára és az egész civilizációra kiterjedő hatásokat meg tudjuk szüntetni. Nem erről beszéltem. Arról beszéltem és idéztem, hogy tudatos politikai tevékenységre van szükség. A politika azt teheti meg, amire lehetősége van. És minden egyes pontban azt soroltam, amire a politikának lehetősége van: intézményrendszert, oktatási rendszert, támogatási rendszert, kutatást, tudományt és parlamenti munkát emlegettem, tisztelt képviselő úr. Ez alól nem ment fel senkit az, hogy máshol is vannak ilyen gondok, és nem ment fel senkit az, hogy nem közvetlenül tudja befolyásolni ezeket a tendenciákat.
Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ezekben a helyzetekben segíteni tudjunk az embereknek. Egész idő alatt erről beszéltem. Nem beavatkozni, nem diktálni - segíteni. Ma az emberek jelentős része magára maradottan, kétségbeesetten vergődik a váláshoz közeli széthulló családban, és nem talál segítséget. Ez az igazi katasztrófa!
Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir