PALLAG LÁSZLÓ

Full text search

PALLAG LÁSZLÓ
PALLAG LÁSZLÓ (FKGP): Köszönöm, alelnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! A Független Kisgazdapárt történelmi alapokon működve merít a történelemből a jelen kérdésben is. A családpolitikai vitanapon is úgy érezzük, hogy vissza kell tekintetnünk ahhoz, hogy folyamatában tudjuk látni ezt a kérdést.
A magyarság történelmének messze látszó mérföldköve Szent István műve, a számunkra csupa nagybetűvel írandó "ÁLLAMALAPÍTÁS", amely 1100 éve csakúgy, mint ma is, nemzeti létünknek azt az iránymutató, de egyben kérdő üzenetét is hordozza, amelyet "Quo vadis, Hungaria?", azaz "Merre tartasz, Magyarország?"-képpen fogalmazhatunk meg.
Nem célom a magyarság keresztstációit a trianoni golgotáig végigkeseregni, annál inkább szeretném, hogy a Független Kisgazdapárt "Isten, haza, család" jelszavának fényében néhány szót szenteljek nemzetünk legnagyobb sorskérdésének, a megmaradásnak, amelynek legfontosabb alapja a család. Bizakodva hangsúlyozom, hogy a magyar vidék, amelynek érdekeit igazán fennen a mai politikai tapasztalatok alapján a kisgazda program képviseli, mint annyiszor a történelem folyamán, ráérez józan eszével tennivalóira.
Hit nélkül minden tettünk áldatlan. Haza nélkül kóborlók vagyunk. Család nélkül gyökértelenek. Gyökér nélkül, mint a vágott virág a vázában, biztosan elfonnyadunk, bár a díszes szobában - értsd ez alatt: Európa - még harsányan virítunk.
Nemzetünk jövője tehát soha ilyen mértékben nem függött a családsors alakulásától, mint napjainkban. Az a nemzet, amelyik csak szeretkezik, de nem szeret, amelyik csak temet, de nem keresztel, az elveszett - zúgnak füleimbe egykoron meghurcolt kolozsvári magyartanárom intő szavai; mondja e sorok írója, dr. Kolcsár Sándor neurológus, aggodalmait papírra fektetve Magyarbánhegyesről, aki segítséget nyújtott nekem a mai felkészülésben.
(12.30)
Politizálni csak élő nemzettel lehet. Mintha elfelejtettük volna a népi bölcsességet: állíts őrt a vártán, azaz hagyj elegendő utódot, amikor érted jön a kaszás.
A magyar nép demográfiai viszonyai lesújtóak. Ezer emberre számítva évente tizenötször arat a halál, és csak tízszer sír fel életre a magyar csecsemő. Így évente negyvenezer lakosú városkával leszünk kevesebben, és ez nagyon lesújtó.
Ugyanilyen nagy baj, hogy halálozásaink majd fele az úgynevezett elkerülhető halálozásból adódik, ami rendíthetetlenül rossz élet- és táplálkozásmódunkból, saját egészségünkkel szembeni felelőtlenségünkből és utoljára, de nem utolsósorban a nemzet és a vidék ijesztő méretű elszegényedéséből származik.
Bár hív a NATO, mégis meg kell mondani, hogy fiaink 30 százaléka nyeszlett testileg vagy lelkileg, más országbéli kortársaikhoz mérten alig terhelhetők. Gyorsan felzárkóztunk, és kábítószerfogyasztó ország lettünk. Népességünk 10 százaléka alkoholistának minősül. Kislányaink meggondolatlanul és túl korán túl vannak már mindenen, és a meggondolatlanul fogant, és elpusztított élet gyakoribb, mint a szeretetben várt bár utólag, sajnos, nem kevés az áldatlan sorsú. Ifjúsági morál nincs, vagy csak ritka madár. Nyilván a példaképek ritkák, vagy eleve kitetszőek az eldurvult világképből. (Sic!)
Ami családi, az maradi, és nemzetközivé lesz holnapra már az egész magyar világ. Így nem is kell a nemzeti lét kultúrköre, hanem a nemzetietlen nemzeti alaptanterv. Voltunk majdnem 11 millióan, most alig túl a tízen. Leszünk húsz év múlva 8 millióan, mint a Valutaalap ajánlása. A politikai luxusvilág Trianon nevű hazárdjátéka húszmilliónyi polgárunkból szűk hetet hagyott itthon, Isten segedelmével mindjárt újra elérjük ezt a számot. A kereső-eltartott arány egynegyed, a nyugdíjast is ide értve, pedig az réges rég megkereste a kenyerét. Átjárható ház az ország, mindenki jöhet, de ha magyar, és fiatal hát, még gyermekei lesznek, így hát nagy megtakarítás érhető el, ha nincs népszaporulat, akkor nem kell haszontalanul nagy egészségügy, meg a felesleges oskola.
Tisztelt Képviselőtársaim! Bízunk a magyar nemzet lassan-lassan ébredő öntudatában, és abban, hogy a modern értelemben vett magyar család- és nemzetgondolat, amelynek elengedhetetlen követelménye az elégséges gyermekáldás, leendő gyermekeink tehetségükhöz méltó nevelése, neveltetése a közeljövőben visszanyeri méltó helyét népünk lelkében, és majdan nem szánalomra méltó nemzeti korfát viszünk az oly boldognak remélt Európába.
A háromgyermekes család a leghatékonyabb és legsikeresebb modell a jelenlegi 1,7 átlaggal szemben. Az az alakzat, amely meg tudja állítani a nemzet pusztulását. A Független Kisgazdapárt, a nemzet és a vidék kipróbált szószólója, zászlaján hordja a családok sorsalakulását. Van bőséges szellemi tőkénk a valóságos polgárosodás és polgáriasodás beindításához. Programjaink kidolgozottak, melyekben nemzeti és családi értékek közös nevezőn vannak mint a családi adózás, iskoláztatási program, új szellemű betegbiztosítás, főállású anyaság, mint főbb vonulatai és vetületei egy országot nem kiárusító politikának.
A ma megszülető gyermek várható átlagéletkora 64 év, ha fiú, és 72, ha lány. Sajnos, statisztikai sereghajtók vagyunk. Mind kevesebb és kevesebb a házasságban született gyermek, és nem lehet csodálkozni, hogy majdan felnőtt korukban nem is kívánják a stabil kapcsolatrendszert, lévén szegények nem is szoktak bele. Ennek természetes, de inkább természetellenes követelménye, hogy idős emberek támasz nélkül maradnak, nincs sok foganatja a régi igazságnak, amely szerint minden társadalom tükre, ahogyan öregjeivel bánik.
Szólni kívánok arról a sajátos, semmiképpen sem kívánt tényről, hogy hazánk szomorú statisztikával tündököl a családállandóság terén. A válások és a szülők, magatartászavarok miatt szétzüllött családok, a lelkileg sérült gyermekek viszonyában - sportnyelven szólva - Európában döntősök lettünk. Az újjászületni kívánó magyar család csak akkor fog nyerni e családközpontú politikából, ha a szülők mint az élet forrásai úgynevezett egybevágó személyiségek, nem piszkolják el öntörvényű szabadossággal érzelmi értékeiket, tiszteletben, melegségben nevelik fel életre hívott gyermekeiket, akik a maguk során majdan ezt szintén továbbadják. Így a gyerekek alapot kapnak a nagybetűs Életre.
Az európai zsidó-keresztény kultúrkör a családot szentséggé emelte. Ez azt jelenti, hogy csak egyféle viselkedés lehet nemzetünk számára fontos, amely a család, az élet és a nemzet főbb érdekeivel, értékeivel azonos. Elöljáróink jó példája pedig nélkülözhetetlen. Ha ezt az értékítéletet vesszük alapul, mi föltétlenül konzervatív párt vagyunk. Igen, a magyar föld minden családját meg kívánjuk tartani a jövő számára, bármilyen nyelven is kötődik sorsához. Térségünk népmozgalmi mutatói hűen tükrözik az országos helyzetet. Nagy igyekezetű orvos- és nővérgárdánk - szerény technikai felszereltség birtokában - kilátástalan harcot vív oly méretű szegénységgel szemben, mint ami betegeinket sújtja.
Kérdően kell panaszkodnunk és reménykednünk, hogy egy magyar vidékkel többet törődő kormány fordítsa már fejét a vidék felé is. Vegye számba elsődleges fontosságképpen azokat a vidékeket is, ahol nagyon nagy az elmaradottság! A nemzetközi kapcsolatlehetőség, a mezőgazdasági feldolgozóipar lehetősége felkelthetné a tőke figyelmét. Az elmaradott vidék polgárosodni, előző gyümölcseitől önerőből megszabadulni nem tud.
Tisztelt Képviselőtársaim! A Szózatunk is himnusz. Megérdemli, hisz tartalma éppen olyan drámai erővel fejezi ki és figyelmeztet a magyar sors buktatóira, mint a nagy "H" betűs Himnuszunk: "Itt élned, halnod kell." Főt hajtunk a halál előtt, de nagy üzenete Kölcseynek az "élned kell." Aki már nézett szorongva távozó koporsó után, érezhette, hogy gyors számvetést végez saját sorsával is, miközben önkéntelenül szavaz az életre. A Független Kisgazdapárt "az élet él, és élni akar" üzenettel az érdmindszenti zseni, Ady Endre ősi vértől duzzadó gondolatával hívja a magyarokat és a nem magyarokat, hogy álljt kiáltsunk a nemzet további pusztulásának.
Tisztelt Képviselőtársaim! Kívánjunk bort egymásnak, mivel az vidámítást teremt! Kívánjunk búzát egymásnak és mindenkinek, aki vetni akar a "Hass, alkoss, gyarapíts" szellemében kívánjunk békességet egymásnak és minden honfitársunknak, jó célért, nemes ellenfelekként és nem ellenségekként! Higgyük, hogy céljaink a legjobbak, az Istenbe vetett hittel, a haza szeretetével, a család éltető melegével, amely a jövő záloga, lesznek a legeredményesebbek céljaink! Mindaddig, amíg a családot nem helyezzük az őt megillető helyére, és tudatosan nem biztosítjuk a megélhetést, addig felesleges és értelmetlen minden másról beszélni. Kérem, vegyük ezt fontolóra!
Köszönöm figyelmüket. (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir