SELMECZI GABRIELLA

Full text search

SELMECZI GABRIELLA
SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! A miniszter úr kérdéseire a következő válaszom van.
Először is: az általam felsorolt 19 pont egy része nem pénzkérdés, hanem pusztán odafigyelés, gondoskodás, jobb összpontosítás. Egy-két ponton egyébként ki is emeltem, hogy melyek azok az intézkedések, amelyeknél nincs szükség tulajdonképpen pénzre.
Másodsorban: én inkább úgy tenném fel a kérdést, hogy az elmúlt három és fél év alatt, az önök kormányzása alatt vajon hány milliárd forintot vontak ki a rendszerből. Például az adókedvezmény megszüntetése 8 milliárd forintot jelentett a költségvetésnek. Tehát a kérdésem az, hogy hol van most az a pénz, amit önök három és fél év alatt kivontak a rendszerből. Kiszámították-e önök, hogy hány forint az, hány milliárd, ami a családok zsebében most nem szerepel? Aztán, az önök propagandája szerint növekvőben van a gazdaság, növekszik a GDP. Hát akkor nem lehet a bővülő forrásokból a családok támogatására fordítani? Mert igen, bevallom őszintén, a Fidesz-Magyar Polgári Párt számára a családok támogatása prioritást, azaz elsőbbséget élvez.
Harmadszor: önök minden gond nélkül kidobnának 2 milliárd forintot arra, hogy a népszavazási kérdéseket kettéválasszák és külön írják ki a két kérdést. Önök egyik oldalon pazarolnak. De ha csak a saját területemet nézem, a vizsgálóbizottság területén is több millió forintos pazarlást tártunk fel az egészségbiztosító önkormányzat működésében. Egyik oldalon pazarolják a pénzt - nem kellene pazarolni, hanem odaadni a családtámogatási rendszerbe!
Schwarcz Tibor képviselőtársam kérdésére pedig azt mondom, nem azokról a kismamákról, terhes anyákról van szó, akik betegállományba mennek, mert valami problémájuk van (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.), hanem akik nem betegek szerencsére, hanem egészségesek, de szeretnének otthon maradni. Az ő számukra kell megadni és biztosítani a méltóságteljes megoldást.
Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir