BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Családok százezrei tartanak a hidegtől, a téltől. Ma már 50-70 ezer forintba kerül egy idény fűtése, különösen a távfűtésnél, de mindenfajta fűtési módnál családok sokasága vár az ellentételezésre.
Az Energia Alapítvány által a fogyasztókhoz eljuttatott igénylő nyomtatványok igazolását és átvételét az önkormányzatok végezték, és különösen a miniszter úr tudja, hogy a szociális törvény adta lehetőségek és keretek között az önkormányzatok helyi szabályrendeletben szabályozták a szociális támogatások sokaságát, ezek között a lakhatási támogatásokat. Ezért tartjuk különösen nehéznek és követhetetlennek, ellenőrizhetetlennek ezt a rendszert, amely a privatizációból fakadó drasztikus energiaár-emelés mellett csak a töredéket, néhány családot tud alapítványi keretek között támogatáshoz juttatni.
Az önkormányzatok tájékoztatójukban elmondták, hogy sok esetben nem kapták meg a nyomtatványt, sok esetben a polgárokhoz nem jutott el, és nem kapnak visszajelzést, visszaigazolást az energiaszolgáltatóktól és az alapítványtól.
Ezért tehát kérdezem a miniszter urat:
Miért tartja megfelelőnek a drasztikus energiaár-emelés ellenszolgáltatásaként megjelenő alapítványi támogatásnak a magánalapítványon keresztüli működtetését?
Miért nem lehet visszajelzést tenni az önkormányzatok felé, amelyek ismerik a családok helyzetét, állapotát, és amelyek a további támogatásban is segítségükre tudnak lenni a családoknak?
Miért nem lehet megszervezni ezt a szükséges támogatást törvényi és kormányrendeleti keretek között?
Várom válaszát. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir