BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm szépen. Elnök asszony, én csak azt szeretném Takács Péternek újra elmondani, hogy igaza van, visszásan hangzik az, ahogyan arról kényszerülünk beszélni, hogyan is van az, hogy a 330 ezerből csak valamivel több mint 200 ezer aláírás bizonyult hitelesnek. Ebben igaza van! Csak az kényszerít bennünket ennek a kérdésnek a taglalásába bele, hogy Balsai képviselőtársunk annak idején kifogásolta azt, hogy miért nem megy olyan gyorsan a hitelesítés, mint az országgyűlési választások után a választási eredmények közlése. Azért nem, mert a törvény előírta azt, hogy hitelesíteni kell az aláírásokat, és a mintavétel után kiderült, hogy nem lehet tudni, megvan-e a 200 ezer. És miután ilyen éles vádak érték a Belügyminisztériumot meg a kormányt meg a választási apparátust, ezért kellett rámutatnunk arra, hogy itt milyen problémák voltak az aláírásokkal.
De a lényeg, amit szerettem volna már korábban is elmondani: az egyik dolog az - aki nem vette volna észre, annak azért fölhívnám a figyelmét arra -, ahogy Balsai István fogalmazott: "elintéztük", "elintézte az Alkotmánybíróság". Ez egy nagyon figyelemre méltó fogalmazása volt Balsai Istvánnak. (Zaj az ellenzéki pártok soraiban.)
A másik pedig, amit szerettem volna mondani, ami az előbb nem fért bele a két percembe: itt szemrehányást kaptam Tímár Györgytől valamivel korábban azért, hogy milyen kifejezést használtam arra, hogy már a két héttel ezelőtti menetben is az ellenzék ahhoz kötötte a november 16-ai népszavazás támogatását, hogy mi történik a földtörvénnyel. Nos, Balsai István azzal zárta a fölszólalását - szó szerint -, hogy: akkor fogjuk tudni támogatni azt, hogy november 16-án a NATO-ról népszavazás legyen, ha a módosító indítványunkat, hogy kerüljön ugyanebbe bele a földről szóló népszavazás, elfogadják.
(18.10)
Tehát lehet, hogy nem tetszik valakinek a kifejezés, amit használtam - halkan mondom, hogy zsarolásról beszéltem -, de ez nem más. (Közbeszólás a kormánypártok soraiból: Igaz.) Erről van szó, és nem arról, hogy kimondjuk vagy nem mondjuk. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Ez a politikai... - pont, pont, pont, amit én rossz néven veszek.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir