DR. TOLLER LÁSZLÓ

Full text search

DR. TOLLER LÁSZLÓ
DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! A két percet sem kívánom kihasználni, de két megjegyzést hadd tegyek a "Mibe kerül?" című Pokorni-dramaturgiához.
Szépen elmondta, hogy ez a népszavazás 2 milliárdba kerül, de akkor, amikor az ellenzéki képviselőtársaink az alkotmányügyi bizottságban amellett érveltek, hogy mégiscsak fordítsuk meg a dolgot, és külön legyen a két népszavazás, ez esetben jegyzőkönyvi tanúságok vannak arról, hogy amellett érveltek, miszerint nem számít, mennyibe kerül, ha külön tartjuk a népszavazást, mert a demokrácia igen drága.
A másik oldalról azon túl, hogy Hack Péternek igaza van abban, micsoda kárpótlásokat kellene fizetni azoknak a külföldieknek, akiknek a későbbi törvényalkotás után a tulajdonjogát megvonnánk, azon túl azért van még egy szempont: az, hogy a földtörvény és az ezzel járó más szabályozások, például a haszonbérlet, a jelzálog újraszabályozása, illetve ennek az elmaradása több száz milliárdos kárt okoz a magyar mezőgazdaságban, és nem kétmilliárddal mérhető.
A harmadik egy javaslat: a Fidesz és az MDF fizesse be a 2 milliárd forintot, a székház árát, amivel tartozik az állami költségvetésnek (Az elnök csenget.), és 800 millió forint... (Az elnök kikapcsolja a képviselő mikrofonját.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir