BARKÓCZY GELLÉRT

Full text search

BARKÓCZY GELLÉRT
BARKÓCZY GELLÉRT (FKGP): Tisztelt elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Választómegyémben, Somogyországban az elmúlt napokban mezőgazdasági szövetkezetek és vállalkozók kerestek meg panaszaikkal, hogy a MÁV Rt. nem biztosít számukra időben és mennyiségben megfelelő darabszámú vagonokat terményeik szállítására. Hetente egy-egy nagyobb állomáson sajnos csak összesen öt darab ötventonnás kocsit bocsát a MÁV rendelkezésükre.
Van olyan szövetkezet és vállalkozó, akinek 450 ezer tonna kukoricára van szerződése, amelyet az Adriai-tengeren lévő hajókra kell szállítani, sőt a román Constanába is. Így lehetetlen, hogy a szerződési kötelezettségeiket pontosan teljesítsék, a megrendelő joggal fenyegeti kötbérrel a termelőt.
A termelő szeretné egész évi munkájának eredményét értékesíteni, hisz a termények ellenértékét már a gazdaság fenntartására elköltötte. A következő mezőgazdasági év előkészítéséhez pénzre van szüksége, a hitelfelvétel-tartozását is a termésből kívánja kiegyenlíteni. Más okból pedig nincs tárolókapacitása a gazdálkodónak, mert sajnos a búzát a rossz minőség miatt nem tudták értékesíteni, azt is a tárolóban kell tartani.
Ezért kérdezem az államtitkár urat, miért nem segíti a magyar mezőgazdaságot. Nagy érdeklődéssel várom az államtitkár úr válaszát.
Köszönöm szépen. (Taps a Független Kisgazdapárt soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir