DR. DOBOS KRISZTINA

Full text search

DR. DOBOS KRISZTINA
DR. DOBOS KRISZTINA (MDF): Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Kicsit szomorúan veszem tudomásul, hogy amikor a bűnözésről van szó, akkor a miniszter úr nem ér rá... (Moraj a bal oldalon.), de úgy gondolom, hogy államtitkár úr meg tudja védeni a miniszterét, aki augusztus végén, szeptember elején több sajtótájékoztatót tartott arról, hogy javul a helyzet, és manapság már nem olyan nagy a bűnözés, mint a tavalyi évben volt.
Ezért az a kérdés merül fel bennem, hogy amikor 9 hónap alatt 40 ezerrel több bűncselekmény történt Magyarországon, amikor Csongrádban 50 százalékkal, Fejérben és Zalában 27 százalékkal nőtt a bűncselekmények száma az előző évhez képest, amikor kábítószerezés kapcsán megkétszereződött, vagyis 556 esetben folytattak eljárást, amikor az okirat-hamisítás 24 ezerről 40 ezerre nőtt az idei évben, amikor a fővárosban 98 ezer bűncselekményt követtek el, és amikor 706 gyerek tűnt el - és 172 ebből 11 éven aluli, akiket ma is keresnek -, és amikor az 56 milliárdos kárból csak 4,4 milliárdot sikerült feltárni a rendőrségnek a Legfőbb Ügyészség tájékoztatója szerint, akkor az a kérdés merül fel, hogy vajon javult-e a bűnözés helyzete Magyarországon.
Az eredményességgel is nagyon komoly problémák vannak, hiszen tavaly 49 százalék volt az eredményes nyomozás, idén már 45,9 százalék, a fővárosban pedig 33 százalék.
Az a kérdésem államtitkár úr, hogy mikor volt igaza a miniszter úrnak: augusztus végén, szeptember elején, amikor több sajtótájékoztatón a javuló helyzetről beszélt, vagy most - ez a kérdés merül fel -, amikor kiderült, hogy valóban romlik a helyzet (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), ahogy az állampolgárok érzik?
Most mit mond a miniszter úr, két hónap alatt megváltozott a helyzet? Várom válaszát. (Taps az MDF padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir