GULYÁS JÓZSEF

Full text search

GULYÁS JÓZSEF
GULYÁS JÓZSEF, a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Az ügy előzményéhez tartozik, hogy tavasszal Tömörkény községben egy Metész-rendezvényen a sajtótudósítások szerint az alkotmányos renddel szembeni erőszakos cselekményre történő felhíváson túl hangos zsidózás is folyt. Ezt követően a szentesi rádió riportere megkérdezte a körzet országgyűlési képviselőjét, mi a véleménye arról, hogy a községben ilyen szélsőséges megnyilatkozásokra került sor. Erre a kérdésre adott válaszában Hajdú János képviselőtársunk sajnálkozását fejezte ki, hogy Tömörkény a magyar antiszemita, rasszista szélsőjobboldalnak egy szégyenteljes helyszínévé vált. Ezt követően jelentette fel jelentette fel képviselőtársunkat Thirring Ákos polgármester úr rágalmazás vétsége miatt. A polgármester úr egyébként a feljelentés alapjául szolgáló mondatot kétféleképpen idézte bírósági beadványaiban.
Bizottságunk a mentelmi ügyet 1997. október 21-ei ülésén tárgyalta meg. A bizottság ülésén képviselőtársunk egyértelműen megfogalmazta: e kijelentéssel nem a települést és nem is annak polgárait minősítette, hanem mindazt, ami a rendezvényen megtörtént.
A mentelmi bizottság többségi álláspontja szerint rosszhiszemű szövegértelmezés az, amelyik a település vagy annak lakóival szembeni megbélyegzésként értelmezi képviselőtársunk által a riportban elmondottakat.
Tisztelt Országgyűlés! A képviselőtársunk nem tett mást, mint véleményt nyilvánított egy olyan magatartásformáról, ami sérti a jó ízlést és ellentétes a demokratikus közszellemmel. Ilyen véleményt nyilvánítani pedig egy parlamenti képviselőnek nemcsak joga, hanem kötelessége is. (Közbeszólás balról: Így van!)
Bizottságunk mindennek alapján javasolja Hajdú János képviselőtársunk mentelmi jogának megtartását. Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir