T. ASZTALOS ILDIKÓ

Full text search

T. ASZTALOS ILDIKÓ
T. ASZTALOS ILDIKÓ ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi minisztériumi államtitkár: Azt szerettem volna elmondani Csépe képviselő úr felszólalása után, hogy a beszállítói program hiányolása természetesen lehetséges, de azért egy dolgot tudni kell, hogy beszállítói programot akkor lehet kidolgozni, ha van olyan tőkeerős cég, olyan multinacionális cég, amelyik biztos piacokkal rendelkezik, és biztos piac birtokában igényli ezt a beszállítást.
Ehhez azon kívül még kell beszállító is, aki olyan minőségben és olyan garanciákkal képes létrehozni bizonyos termékeket, amelyeket igényel ez a multinacionális cég. Ez a feltétel - ami a multinacionális céget jelenti - erre az évre teremtődött meg, ezért kezdte el a kormány ebben az évben a beszállítói program kidolgozását és beindítását. Folyik a vállalkozások, az ehhez alkalmas vállalkozások két termékcsoportban való felkészítése, az elektronikai és gépjármű-alkatrészgyártás. Ez nem könnyű feladat, hiszen itt, mint mondtam, minőségről, megbízhatóságról, korrekt szállítási időpontokról van szó.
A másik dolog, amit szerettem volna Csépe képviselő úrnak mondani, hogy az energiaárakat ő a privatizációhoz köti (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), de mivel ez nem igazán így van, ezért nem kellene szétválasztani az időpontokat kormányzati ciklusokra, mert az energiaárakban benne van az is, hogy az előző kormány nem hajtotta végre azokat az intézkedéseket, amelyeket szükséges lett volna megtenni. Köszönöm türelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir