DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS

Full text search

DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS
DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS (MSZP): Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Mélységesen egyetértek Pokorni kollégámmal akkor, amikor azt mondja, hogy Bauer Tamás magánál volt: bizony magánál! És ezért innen hadd mondjak neki köszönetet. És különösen akkor volt a leginkább magánál, amikor arról szólt, hogy az önök eddig folytatott kampánya milyen káros üzenetet hordoz a külvilág felé.
Valóban igaz: nagyon nagy kár, hogy nem délelőtt, a televízió nyilvánossága előtt zajlott le ez a hozzászólás. (Dr. Bogárdi Zoltán: Igen!) Miért? Azért, mert önök egyszerűen rövidlátóságukban még azt is elfelejtik, hogy ma egyszer én vagyok itthon, de ebben a táguló világban, itt a régióban is egy pillanaton belül én is külföldivé válhatok.
Nagy örömömre a CEFTA-hoz való csatlakozás romániai okmányát ma hirdettük ki. Könyörgöm, amikor önök ilyen üzeneteket közvetítenek, miért nem hiszik el azt, hogy abban a pillanatban, amikor egyébként számos adat bizonyítja már, hogy a magyar tőke, amely a globalizálódó világban valamennyiünk gyarapodását csak úgy tudja szolgálni, ha ő maga megveti a lábát mindenütt Európában, e régióban s Brüsszelben - úgy, ahogy azt Bauer Tamás mondta -, akkor a lehető legrosszabb, és nem egyszerűen erkölcsileg, hanem ami a legfontosabb: a saját gazdasági érdekeink szempontjából és így saját szociális érdekeink szempontjából is az, ha elfeledjük, a világ természetes rendje, hogy egyszer itthoni vagyok, máskor pedig külföldi.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir