DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szívességét. Az 1970-es és '80-as évek hírhedt gyilkos terroristája, a Carlos néven elhíresült kalandor, most a francia bűnügyi hatóságok vendégszeretetét élvezi. A gyilkos terrorista tevékenysége korábban kiterjedt több nyugat-európai országra, valamint a hajdani Varsói Szerződés tagállamainak területére, így Magyarországra is. Az 1980-as években Carlos több alkalommal terrorista társaival együtt a magyar hatóságok vendégszeretetét élvezte - nem úgy, mint most a franciákét, hanem a valódi vendégszeretetét. Meggyőződésem, hogy ebben nem játszott közre az a tény, hogy Carlos úr valamikor ugyanúgy a Szovjetunió állami egyetemén szerzett diplomát, mint a miniszterelnök úr, akivel ezt a kérdést is tisztázni kívántam.
A Carlos-ügyben nyomozó Interpol az elmúlt időszakban többször fordult a magyar hatóságokhoz, hogy betekinthessenek a Carlos-aktákba. Sajnálatos módon azonban a magyar hatóságok mindeddig elérték, hogy a legkülönbözőbb országok - németek, franciák, a svájci hatóság - ne tekinthessenek be ezekbe az iratokba, miáltal hazánk rossz hírnevét keltik.
(13.40)
Ezért legutóbb a Magyar Köztársaság elnöke, Göncz Árpád is udvarias szemrehányást kapott a svájci államelnöktől.
Kérdezem ezért: miért nem adnak (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a Carlos-ügyben segítséget a nyugat-európai országok hatóságainak, és miért próbálják leplezni a Carlos-üggyel kapcsolatos tényeket?
Várom megtisztelő válaszát. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir