KÖRÖSFŐI LÁSZLÓ

Full text search

KÖRÖSFŐI LÁSZLÓ
KÖRÖSFŐI LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Miniszter Úr! Kormányhatározat mondja ki, hogy a meglevő autópálya-szakaszok díjasítása esetén az ebből keletkező problémákat elemző hatástanulmányt, majd annak alapján a keletkező problémák kiküszöbölésére az érintett önkormányzatokkal együttműködve intézkedési tervet kell kidolgozni.
A múlt heti autós tüntetés szervezője, az MDF ügyvezető elnöke azt állította, hogy a minisztérium nem bocsátott elfogadható hatástanulmányt az érintett önkormányzatok rendelkezésére, és intézkedési terv kidolgozásához nem kérte az együttműködésüket. Kérdezem miniszter urat, valóban így van-e, s ha igen, akkor mi ennek az oka.
Birtokomban van ugyanakkor két hatástanulmány, amelyeket az Uvaterv és az Öko Rt. készített az M3-as díjasításával kapcsolatosan. Ezeket áttanulmányozva bizony súlyos problémákat vet fel a hatástanulmány. Időhiány miatt ezeket nem tudom ismertetni - ön nyilván jól ismeri -, csak egyetlen idézet: "Gödöllő-Kerepes-Kistarcsa térségében jelentős mértékben bekövetkezhet a forgalomnövekedésből származó potenciális egészségkárosodás veszélye. Gödöllőn jelentős mértékben várható forgalomtorlódás és a baleseti veszélyhelyzetek növekedése."
Tisztelt Miniszter Úr! Gödöllőn az autópályadíj bevezetésétől függetlenül is már hosszú ideje probléma a 30-as út városon átvezető szakaszán a közlekedés, részben a HÉV-vel való kereszteződés, részben a kastély igen nagy mértékben megnövekedett idegenforgalma, részben pedig a Szada-Isaszeg tengelyű közlekedés kereszteződése miatt. Az említett hatástanulmány sok javaslatot is tartalmaz, mégis úgy vélem, hogy még ezeket a javaslatokat megvalósítva sem fog sikerülni ezeket a súlyos problémákat kiküszöbölni.
Kérdezem ezért tisztelt miniszter urat, hogy milyen konkrét intézkedésekkel fogják biztosítani a 30-as út mentén (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) a zavartalan forgalmat a díjasítás után. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir