DR. VILÁGOSI GÁBOR

Full text search

DR. VILÁGOSI GÁBOR
DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Valóban, a legutóbbi alkalom óta, amikor ez a kérdés itt felvetődött a Házban, a nemzetbiztonsági kabinet foglalkozott ezzel a tárgykörrel, és nem tudnék mást mondani, mint a konkrétumot, azt, hogy tegnap kaptam meg azt az anyagot, ami valamennyi illetékes szervezet felmérésére vonatkozik. Tehát feladatul kapták a védelmi szervezetek, hogy mérjék fel a szükségleteket, mérjék fel a jelenleg rendelkezésre álló védőeszközöket, és mérjék fel azt, hogy milyen programot kell arra készíteni, hogy a valóban jelentős lemaradás ezen a téren behozható legyen.
Valóban, az állampolgárok védőeszközzel való ellátására vonatkozó kormányrendelet értelmében differenciáltan kell terveznünk, és ennek végrehajtása érdekében a veszélyeztetett területen élő lakosság védőeszközigényének felmérése - az előbbiekben már említettem - megtörtént, és terveink szerint az érintett lakosságot a polgári védelmi szervezetek által biztosított légzésvédő eszközökkel látjuk el.
Még néhány konkrétumot: a menekülésre alkalmas védőeszközök, mintegy 50 ezer készlet technikai felülvizsgálata szintén folyamatban van, a mentésben részt vevő rendvédelmi szervek alkalmazásra kerülő állományát a veszélyforrásoktól függően egyéni bőrvédő és légzésvédő eszközökkel pedig már elláttuk. Ezek az eszközök - több mint 70 ezer darab egyébként - ma is rendelkezésre állnak, a korszerűsítésük pedig folyamatos.
Összegzésül tehát azt tudnám mondani, hogy egy nagyon komoly munka befejeződött - egy nagyon komoly előkészítő és felmérő munka -, most a következő napoknak, heteknek a munkája az, hogy elkészüljön (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.) az a program, hogy mikorra számolható fel a valóban jelentős lemaradás. Fontos az állampolgárok védőeszközzel való ellátása. Köszönöm szépen. (Az elnök ismét jelzi a felszólalási idő leteltét. - Szórványos taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir