KAPRONCZI MIHÁLY

Full text search

KAPRONCZI MIHÁLY
KAPRONCZI MIHÁLY (független): Tisztelt Elnök Asszony! Ecsődi képviselő úrnak szeretnék válaszolni, hogy tíz évet dolgoztam szövetkezetekben, agronómus voltam, növénytermesztési ágazatvezető, főagronómus is, és nem vagyok a szövetkezet ellen. Azonban tudom azt biztosan, hogy az úgynevezett valódi típusú szövetkezetek sokkal jobbak lennének, mint ez a típusú szövetkezet, amelynek a kialakításán most fáradozik a kormány. Ugyanis ez a típusú szövetkezet sehol nem illeszthető be az Európai Unióba a későbbiek folyamán sem. (Ecsődi László: Spanyolország, Franciaország, Portugália!)
A másik pedig, hogy ha mi most előre eladjuk a földjeinket, akkor sokkal nehezebb nekünk az Európai Unióba bemenni, hiszen már előre vert helyzetbe kerülünk abban az esetben, ha lehetőséget adunk a jogi személyek földvásárlásának. Azt hiszem, hogy ez teljesen egyértelmű.
A következő pedig: a földrendezésekkel kapcsolatban nyilvánvaló, ha egy ilyen törvényt hoz a kormány, hogy a földrendezéseket segítsük elő állami segélyekkel is, tehát hogy azokat a dolgokat tegyük helyre, amelyek tulajdonképpen el lettek rontva az elmúlt hét-nyolc évben, akkor az a törvény sokkal, de sokkal nagyobb jelentőségű lenne - legalábbis az én szakmai megítélésem szerint -, mint egy ilyen, vegyes érzelmekkel fogadott törvénytervezet.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir