SZÁSZ DOMOKOS

Full text search

SZÁSZ DOMOKOS
SZÁSZ DOMOKOS (SZDSZ): Tehát a szerencsejáték-ipar '93 óta minden vonatkozásban rettentő klasszul fejlődött, ugyanakkor szót kell ejtenem arról, hogy az azóta megszűnt, és a nem liberalizált piacról kikopók közül egy még mindig talpon maradt, és annak helyzetét a mostani törvénnyel nem lehet majd megoldani; itt "A két Lotti" nevű számsorsjátékra hivatkozom, amely magától nem volt hajlandó elhalni annak idején - és a '95-ös törvénymódosítással, amely kimondta azt, hogy márpedig a lottó nem 90-ből 5, nem 45-ből 6, hanem ezentúl tetszőleges számú halmazból egy annál kisebb számhalmaz eltalálása esetén nyereséges, ezzel A két Lottit, amely odáig pernyertesen is működhetett, megszüntetésre ítélték. Ez konkrétan egyezik a liberális elveinkkel, miszerint ha egyszer megengedtünk valamit egy vállalkozásnak - amely egyébként feltehetően tisztességes, mert már '92 óta működik -, akkor valami módon miért ne tehetnénk lehetővé, hogy ez továbbra is működhessék.
Ezt csak így feldobom a levegőbe, hiszen nincs módom a mostani törvénymódosítás kapcsán ezt megoldani, de megfontolás tárgyává ajánlom, hogy a mindjárt elmondandó további javítások mellé talán hogyan és miként lehetne ezt az egyetlen kis témát... Azt sem bánnám, ha a Szerencsejáték Rt. megvenné, tehát az állam átvenné ezt a játékot, de nemcsak szegény játékszervezővel szúrunk ki a törvény monopolizáló törekvéseivel, hanem azon emberekkel is, akik szívesen játszották ezt a játékot. Tehát ha 50 ezer ember játszott két Lottit, akkor 50 ezerrel szúrunk ki, ha 100 ezer, akkor 100 ezerrel szúrunk ki. Mert nem igaz az, hogy ők a lottó helyett kétlottiztak, hanem a lottó mellett kétlottiztak, mint ahogy néha én is kitöltöttem, mert mások a játék esélyei.
(Az elnöki széket dr. Gál Zoltán, az Országgyűlés elnöke foglalja el.)
Jelzek néhány olyan problémát, ami a törvénymódosításban most nem szerepel, ezzel szemben - mint jeleztem - önálló képviselői indítványként esetleg módosításra szorulhatna.
Az egyik az, hogy féltem a Szerencsejáték Rt.-t - ezt most államtitkár úrnak jelzem. Azért féltem a Szerencsejáték Rt.-t, mert úgy szól a törvény, hogy ha a játékszervezőnek késedelmes adóbefizetése van, akkor nem kaphat további engedélyt. Ha feledékenységből, a törvény rossz értelmezéséből - vagy isten ne adja - szabotázsból kifolyólag a Szerencsejáték Rt. egyszer valamikor késedelmes adóbefizetést csinál, akkor a mostani törvény értelme szerint nem kaphatna továbbra játékengedélyt, ezért kijavítanám ezt a dolgot.
Ha majd beadok egy ilyen módosítást... - Csak jelzem a problémát, elnök úr, csak a nyilvánosságot hadd... (A felszólaló mikrofonját kikapcsolják.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir