SZÁSZ DOMOKOS

Full text search

SZÁSZ DOMOKOS
SZÁSZ DOMOKOS (SZDSZ): Elnök úr, ezen túlvagyok, mert nyolcat már beadtam, további kettőn sem kell már gondolkodnom, mert kész vagyok vele, csak technikai kérdés, hogy meg tudom-e csinálni, és nem nekem baj, ha nem leszek kész vele, elnök úr, hanem a törvénynek.
A másik dolog: maximum három perc alatt felsorolnám, hogy egy önálló indítvány mit tartalmazna, tekintettel arra, hogy a mostani törvénymódosítás nem tartalmazza. Foglalkoznék a kaszinóval, mert ezzel a törvénymódosítás most nem foglalkozik, de látok benne problémákat.
Foglalkozni kéne az ellenőrzéssel is a mostani törvénymódosításnál. Korábban azt láttam, hogy az APEH emberi sürgölődnek a kaszinóban, és akkor elég szigorú ellenőrzés volt, újabban a Szerencsejáték-felügyelet emberei sündörögnek - már nem olyan szorgalmasan és nem olyan szaporasággal -; én talán visszaállítanám a régi rendszert, de a módosítás nem teszi lehetővé.
Fölöslegesnek tartom a törvényben azt szabályozni, hogy a felügyelet emberei nem vehetnek részt csak a számsorsolásos játékokban. Semmi olyat nem helyeslek, amit később nem tudok ellenőrizni. Az, hogy az anyósa fog lemenni és bukmékeri fogadást kötni, ennek semmi értelme, hogy kikössük. A kaszinót, az egyetlent, amit ellenőrizni tudok, kikötném, mert ott személyazonosságával igazolni kell, sőt, a Szerencsejáték-felügyelet megteheti, hogy lejelenti az összes alkalmazottja nevét, és automatikusan ki vannak tiltva - tehát csak ezt az egyet gondolnám.
Még az általam is nagyon megdicsért szerencsejátékgépeknél is találunk egy olyan problémát, hogy a kócerájt, illetve a vendéglőt akkor is be kell zárni, ha a játékszervező a játékadóját nem fizeti be. Tudok olyan esetről, amikor nem maga a vendéglős a játékszervező, hanem egy külső cég. Nos, hogy a vendéglős vendéglőjét amiatt miért zárom be, mert a külső játékszervező, akit esetleg csak így ismer, mert ajánlották... - miért csukom be, ez már más.
Megköszönöm, hogy ilyen türelmesek voltak velem, és ígérem, hogy azok a módosító javaslatok, amelyeket részben beadtam, részben most fogok megcsinálni, azok a jelen - nagyon helyeselt - törvénynek csak a jobbítását fogják szolgálni.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)
(18.40)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir