ASZÓDI ILONA KATALIN

Full text search

ASZÓDI ILONA KATALIN
ASZÓDI ILONA KATALIN (független): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Az utóbbi időben lépett hatályba a KRESZ-nek egy-két új rendelkezése. Ezenkívül tudomásom van róla, és a lakosság egy részének is tudomása van arról, hogy további módosítások fognak történni a KRESZ-ben a következő év, tehát 1998. július 1-je után.
Ezek között a leendő módosítások között szerepel az, hogy attól kezdve a segédmotoros kerékpáron belterületen is kötelező lenne viselni a bukósisakot. A segédmotoros kerékpárok általában igen lassan járnak, belterületen, lakott területen még inkább. Ezenkívül többnyire gyerekek és idős emberek veszik igénybe - persze mások is, de azt hiszem, ők előnyben részesítik ezt.
Azt szeretném kérdezni: milyen indokok alapján tartják azt fontosnak, hogy valaki, aki úgy dönt, hogy segédmotoros kerékpárjával elruccan a boltba, feltétlenül vegyen bukósisakot? Alátámasztják-e ezt a gondolatot, ezt az ötletet baleseti statisztikák, vagy pedig a bukósisakot szeretnék eladni inkább? Egyáltalán, mi az, ami miatt célszerűnek tartják ezt a rendelkezést bevezetni?
Nagyon sokaknak nem tetszik! Én, miután nem lesz módon reagálni a válaszára, arra kérném a Belügyminisztériumot (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmeztet az idő leteltére.), vizsgálja fölül ezt a gondolatát!
Köszönöm. (Taps az ellenzéki képviselők padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir