DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Úgy gondolom, a Kósa Lajos képviselő úr által felvetett milliókról áttérhetnénk a milliárdokra, mert ezek is hiányoznak a magyar költségvetésből. Nevezetesen Bős-Nagymarossal kapcsolatban tenném fel azt a kérdést miniszterelnök úrnak, hogy az 1997. évig terjedő inflációs rátával növelve hány száz milliárd forint - ha pontos adatot kapnánk, akkor megtisztelne vele - ment eddig rá a bős-nagymarosi építkezésre, mennyi a kárunk, mi a lucrum cessans, és mi várható a jövőben.
Felhívnám a figyelmét, hogy a lakosságtól rengeteg olyan megkeresést kapunk, hogy felháborodottan közlik, nem telik pénz az iskolákra, a kórházakra, nincs lakásépítés, nem telik útépítésre, a forintot leértékelik, a villany- és gázszámlát felemelik. Úgy gondolom, teljes joggal teszik fel a kérdést, hogy ha mindez a Bős-Nagymarossal kapcsolatos pénzpazarlás nem történt volna, akkor mi mindenre jutott volna az elmúlt időszakban. Ezért nem kerülheti meg miniszterelnök úr a kérdést.
A múltkor sajnos a felszólalásában, úgy tűnik számomra, nem jutott erre már idő, ezért kívántam feltenni a kérdést, hogy most precíz választ kapjak, mennyit költöttek eddig, mi a kár, mit fognak még ráfizetni. Várom megtisztelő válaszát, miniszterelnök úr. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir