MÁDI LÁSZLÓ

Full text search

MÁDI LÁSZLÓ
MÁDI LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Immár évek óta próbálom interpellációmmal felhívni a figyelmet arra, hogy a kormány nagyon kevés hatékony lépést tett mind ez ideig a parlagfű elleni védekezés területén. Ezek a lépések nem voltak megfelelően koordinálva és - sajnos - nem is jártak elég sikerrel.
Elismerem, hogy történtek ugyan lépések, de az új betegek százezrei tanúsíthatják, hogy ezek a lépések nem jártak kellő eredménnyel. Ez a betegség, az allergia, mind az államháztartásnak, mind a lakosságnak milliárdos nagyságrendű többletkiadásába kerül. Eközben a parlagfű pollenje által kiváltott betegségek hatásai tovagyűrűznek, családok százezreinek életét keserítik meg.
Mindannyian tudjuk, hogy a fellépés leghatékonyabb módja a parlagfű virágzás előtti mechanikus, vagy vegyszeres irtása lenne, azaz a megelőzés. Magyarországon azonban mindez nagyon kevéssé hatékonyan, koordinálatlanul történik.
Most, amikor a jövő évi költségvetés előkészítése folyik, tanulva talán egy kicsit a Horn-kormány ezen a téren eddig elkövetett mulasztásaiból, kérdezem, hogy milyen központi ismeretterjesztő kampányt kíván a kormány folytatni és erre mennyi pénzt különített el.
Kérdezem egyúttal, hogy milyen támogatást kíván az érintett önkormányzatoknak nyújtani a kormány a hatékony és összehangolt fellépésre.
A betegek nevében kérem államtitkár urat, hogy e téren személyesen is vállaljon felelősséget a kormány összehangolt és hatékony intézkedéssorozatára. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir