DR. HOMOKI JÁNOS

Full text search

DR. HOMOKI JÁNOS
DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Tisztelt Országgyűlés! Magyarország Európa szívében lassan arról válik híressé, sőt hírhedtté, hogy az úgynevezett rendszerváltás óta egymást érik a különböző botrányok. Az olajgate-ügytől a Tocsik-ügyig, a Lánchíd-kötvénytől a Budapest Bankig, a különböző off-shore cégektől - melyek stratégiai ágazatokat uralnak - a társadalombiztosítás számtalan botrányáig, majd kifosztásáig, úgy tűnik, újabb botrány bontogatja szárnyait. Most nem csupán egy intézmény viselt dolgairól van szó, hanem a magyar kormány, az ország tekintélyéről, komolyságáról, tisztességéről.
Ezzel összefüggésben jelent meg a közelmúltban a Focicsalók című könyv, amely önmagában vádirat. Pontosabban a Scotland Yard, az Interpol és az FBI által körözött, Ausztriában, Bécsben letartóztatott Bodnár Györgyről van szó. Arról a nemzetközileg körözött személyről, akiről 1978. május 3-án a Magyar Nemzet hasábjain olvashattak állampolgáraink, mely szerint a Magyar Kör elnevezésű 20 tagú banda a világ több országában zseniális irathamisításokat követett el, főként nagyértékű csekkekre, értékpapírokra és hitellevelekre szakosodtak. A banda vezetője, Bodnár György ma a Magyar Labdarúgó Szövetség alelnöke.
Nevezett 1956-ban szabadságharcosként távozott Nyugatra, majd ezt hangoztatva és kihasználva bűnöző magatartásával lejáratta a magyar nép szent forradalmát. A rendszerváltás után tulajdonosa lett a Szaknévsor vállalkozásnak, a Las Vegas Casino pénzmosó műveknek, majd ügyvezető igazgatója a Futball Duó, valamint a Sport TV Kft.-knek. Elhíresült mondása szerint "Magyarországon élnek a legbutább emberek". (Derültség.) Ezt igazolja az ő magyarországi története. Ennek megfelelően vitatható szerződéssel orránál fogva vezeti a televíziót, jelentős befolyást gyakorol a Napkelte műsor szerkesztőségére, sőt diktál nekik, mivel szeptember 1-jétől beszüntették a Bodnárt is bíráló "Jegyzet" című rovatot.
Ezen alig lehet csodálkozni, mivel Bodnár úr 1992 májusában úgy szerezte meg a HTD Kft. másodéves Szaknévsor tulajdonjogát, hogy a Fővárosi Bírósághoz egy 1981-ben kiállított kaliforniai igazolást nyújtott be, melynek érvénytelenségét a helyi kormányzóhivatal 1992 februárjában kimondta. Így a Szaknévsor tulajdonlása, azaz a nem létező kaliforniai cég által történt megvásárlása semmis.
Ami viszont nem semmi: 1992. május 22-től 1996. április 26-ig 96,7 millió forinttal csökkentették a Szaknévsor törzsbetétjét, amit Los Angelesbe utaltak át. A pályáztatás nélkül megvásárolt sportközvetítési díjakból, a beszedett reklámdíjakból és Bodnár úr érdekeltségeinek vindikált úgynevezett ingyenes hirdetésekből több száz milliós bevételek származtak.
Ez év tavaszán mindennemű létező írásos szerződés nélkül 100 millió forintot plusz áfát fizetett ki a televízió a Futball Duó Kft.-nek. A labdajáték közvetítésének jogtulajdonosai - az MLSZ, a Hivatásos Labdarúgó Liga és a Bodnár-féle HTD Kft. alkotta Futball Duó Kft., a szaknévsoros vállalkozásból és néhány csapatsportszövetségből álló Sport TV Kft. - még tavasszal állapodtak meg az MTV-vel. A hazai bajnoki meccsekért a közszolgálati tévé idén áfa nélkül összesen 325 millió forint kifizetését vállalta három részletben. A második részlet - 100 millió forint - kifizetése augusztus közepén vált esedékessé, ám a tévé elnöke egyelőre nem fizet, mert vitatja a szerződés jogszerűségét. Amennyiben a szerződés jogszerűtlen, milyen alapon fizették ki a 100 millió forintot?
A magyar labdarúgás világviszonylatban ma már alig jegyzett. Nem valószínű, hogy a magyar fiatalok felejtettek el futballozni, sokkal valószínűbb, hogy a Bodnár-féle pénzügyi spekulációk, egyes sportvezetők anyagi érdekeltségei és a korrupció teszik tönkre a sportágat. A megvásárolt sportvezetők, elnökök, az elkötelezett tévéműsorok vezetői nem a magyar sport érdekeit, hanem egyéni pénzszerzési lehetőségeiket szolgálják. Néhány éve például az MLSZ 20 millió márkát kapott a német szövetségtől utánpótlás fejlesztésére. A pénzből egy fillért sem kapott az utánpótlás. Vajon hová tűnt e pénz, van-e elszámolás? Azt a néhány sportvezetőt - mint a soroksári és a soproni egyesületek elnökeit -, akik leleplezték Bodnár kisded játékait, kizárták és eltiltották a labdarúgással kapcsolatos összes tevékenységtől. Bodnár kezében tartja az egész magyar labdarúgást és a tévéközvetítések jogát is.
(8.30)
Közben korrumpál, fenyeget, magas kapcsolataira hivatkozva a vitapartnereit hülyének titulálja... - lejártam. Egy mondatot szeretnék... (Az elnök kikapcsolja a képviselő mikrofonját.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir