DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A Független Kisgazdapárt álláspontja az energiaszektor privatizációja ügyében kezdettől fogva ugyanaz: mindig is nemzetellenes bűntettnek tartottuk a privatizációt. Mi úgy ítéltük meg a helyzetet, hogy az energiaszektor idegen kézbe adása alapvető magyar érdekeket sért, óriási inflációt gerjeszt, az árakat követhetetlenné teszi. Tehát nem lett volna szabad a privatizációt el sem kezdeni. Ezért kezdeményeztünk politikai vitanapot is annak idején, hogy megakadályozzuk az energiaszektor privatizációját.
Meg kell köszönnöm Demeter Ervinnek, a Demokrata Fórum frakcióvezetőjének, hogy ő akként vetette fel a kérdést, hogy a Fidesszel és a KDNP-vel ért egyet. Valóban, nem is érthet egyet a Független Kisgazdapárttal, mert a Független Kisgazdapárt már Antall József esetében is nehezményezte az energiaprivatizáció elhatározását. Hiszen ő volt az, aki útnak indította az energiaprivatizációt a törvényalkotás szintjén. Más kérdés az, hogy később ezt az elképesztő gyakorlatot folytatta tovább Horn Gyula, és most Horn Gyula be kívánja fejezni azt az energiaprivatizációt, amelynek az egész nemzet látja a hátrányát.
Ezért a Független Kisgazdapárt az energiaszektor privatizálásának folytatását éppolyan nemzetellenes bűntettnek tekinti, mint annak elindítását. Köszönöm a türelmüket. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir