VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A kormány - mint ahogy Demeter Ervin frakcióvezető úr utalt rá - az energiaszektor értékesítésének második szakaszára készül, holott még az első ütem értékesítési tapasztalatait sem értékelte ki a kormány.
Jómagam a parlament múlt heti ülésén szóltam arról az állami számvevőszéki jelentésről, amely legalább a '95-ös év és a '96-os első félév értékelését megteszi.
(15.10)
Ebben az Állami Számvevőszék hangsúlyozottan és kiemelten fontosnak tartva leszögezi, hogy ez a fajta energiaszektor-privatizálás rossz és elhibázott volt. A kormányt semmilyen más szándék nem vezette ebben a lépésben, mint hogy minél előbbi költségvetési bevételhez jusson az államháztartás, és ebből fakadóan születtek olyan rossz döntések, amelyek ellentmondtak nemcsak a magánosítási törvénynek, hanem az igazgatótanács saját utasításainak is.
Mi tehát úgy gondoljuk, hogy az energiaszektornak szükséges tőkebevonás nem ezen az úton érhető el, nem ezzel a fajta megoldással érhető el. Szeretnék emlékeztetni arra is, hogy nemcsak az Állami Számvevőszék, hanem a Gazdasági Versenyhivatal is értékelte a múlt héten ezt a fajta magánosítást, és megállapította, hogy a verseny alapvető feltételeinek sem felelt meg ez a fajta értékesítés.
A Fidesz-Magyar Polgári Párt tehát úgy látja, hogy ezzel a fajta energiaprivatizációval, ezzel a fajta magánosítással fel kell hagyni, mert ennek a végső vesztesei csak és kizárólag a fogyasztók lehetnek. Teljes mértékben osztjuk tehát Demeter frakcióvezető úr hozzászólását, valóban a kormánynak nem lépéseket kell tenni ezen a területen, hanem át kell gondolnia azt, hogy milyen módon van itt szükség tőkebevonásra. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir