DEMETER ERVIN

Full text search

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm szépen a válaszát, államtitkár úr, sok részletre kiterjedt. Tudom, hogy ez egy ágas-bogas ügy. Egy területre koncentrált az interpelláció, nevezetesen arra: hogyan tűnhetett el a rendőrség és a titkosszolgálatok elől ez a papír, mert tény és való, hogy eltűnt.
Ennek a tisztázása úgy gondolom, mind a két szervnek alapvető érdeke, hisz az magyarázatként nem fogadható el, hogy minden rendben van, senki nem hibázott, csak pont szem elől tévesztették ezt a papírt, tehát eltűnt. Igenis, ezt a kérdést tisztázni kell, a felelősöket meg kell találni, mert akkor legközelebb is előfordulhat, hogy mindenki rendesen és jól végzi a munkáját, mégis egy fontos, bűncselekmény elkövetésére alkalmas szállítmány eltűnik.
Azért is tartom nagyon fontosnak, hogy tisztázzák, hogyan tűnhetett el, mert ezzel a papírral kétszer is előfordult az eltűnés. Ez az első alkalma volt az eltűnésnek; másodszor akkor tűnt el ennek a papírnak jelentős mennyisége, amikor a rendőrségi kommandó Bács-Kiskun megyében egy csokoládégyárra lecsapott, mert ezt a papírt ott kereste; és kiderült, hogy a kommandó érkezése előtt nem sokkal - ez alatt 1-2 napot kell érteni - ez a papír ott volt, és mégis eltűnt. Tehát ez a papír immáron másodszor tűnt el! Ez azt bizonyítja, tisztázni kell, hogyan tűnhetett el ez a papír, mert a felelősök megkeresése nélkül nagyon sok gyanú vetődhet fel. Meglátásom szerint alapvető érdeke mind a titkosszolgálatnak, mind a rendőrségnek, hogy erre a kérdésre válaszoljon.
Ezért tisztelettel kérném a Házat is, hogy tegye lehetővé és próbáljon pressziót gyakorolni a miniszter urakra, hogy erre a kérdésre válaszoljanak. Ez úgy érhető el, ha most ezt a választ nem fogadják el, és az Országgyűlés illetékes bizottságának az ülésén ezt meg lehet tárgyalni, ezért a választ nem tudom elfogadni, és kérem képviselőtársaimat, hogy az ügy tisztázása érdekében ők is ezt tegyék. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Fidesz, az MDF, a KDNP és az MDNP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir