DEMETER ERVIN

Full text search

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (MDF): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az 1994. évi XXIII. törvény alapján folyik az egyes fontos tisztségeket betöltő személyek ellenőrzése, így az országgyűlési képviselők ellenőrzése is, és a preambulum szerint a demokratikus államelmélet (Sic!) tisztaságának előmozdítása érdekében kiderül, illetve válaszút elé érkeznek azok az esetleges képviselők, akik annak idején a BM III/III-as ügyosztályával, vagy valamelyik jogelődjével együttműködtek.
A törvénynek megfelelően az átvilágító bírák végzik ezt a munkát, és egy elég akut, régóta napirenden lévő kérdésre talán végre hosszú idő után sikerül pontot tenni, és kinek kevésbé, kinek jobban megnyugtató módon ezt a kérdést rendezni.
Ahhoz, hogy ezt a kérdéskört teljeskörűen rendezzük és megnyugtató választ kapjunk, úgy gondolom, azt a kérdést, hogy az országgyűlési képviselők közül ki működött együtt a régi titkosszolgálatokkal, még egy apró kérdéssel ki lehet egészíteni, hogy esetleg van-e a mostani Országgyűlésben olyan képviselő, aki együttműködik a titkosszolgálatokkal, vagy nincs, mert ha nincs, akkor egyértelműen pontot tudunk erre a kérdéskörre tenni.
Ezért tisztelettel kérdezem a miniszter úrtól, hogy alkalmaz-e titkos bizalmi informátorként országgyűlési képviselőt a polgári titkosszolgálat. Nem árulok el titkot, ha azt kell mondanom, hogy válaszként igazán megnyugtatni csak egy rövid "nem" szó tud. Én remélem, hogy ez lesz a válasz, mert ha ennél hosszabb akkor nem biztos, hogy teljes mértékben és mindenki meg tud a kérdéssel barátkozni. Ezért tisztelettel kérdezem a miniszter urat, és kérem, hogy válaszoljon kérdésemre. Köszönöm. (Szórványos taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir