DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA

Full text search

DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA
DR. SZILÁGYINÉ CSÁSZÁR TERÉZIA (KDNP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Kedves Képviselőtársaim! Mindannyian tudjuk, hogy nagyon nehéz döntés előtt állunk az elkövetkezendő napokban, hetekben, amikor döntenünk kell majd a társadalombiztosítási alapok felügyeletének a jövőjéről. Mivel ez a döntés minden magyar állampolgárt érint, ezért nagyon fontosnak tartom, hogy a döntés előtt tisztázzuk, mi minden is történt az elmúlt négy évben a társadalombiztosítási önkormányzatoknál. Ezért most a miniszter úr véleményét szeretném kérni egy, számomra nagyon furcsa esetről.
A Konstrukt Vállalkozásszervező és Műszaki Fejlesztő Kft. felszámolását 1995. május 18-ai időponttal rendelte el a Fővárosi Bíróság. A cég a társadalombiztosításnak 6,8 millió forinttal tartozik, a behajtásra már nincs esély. A Vertikum Építő és Szolgáltató Kft. a társadalombiztosításnak 14,2 millió forinttal tartozik, a behajtásra itt sem látszik semmilyen esély.
(13.40)
E két cégben a jelentős köztartozás tényén túl a közös az, hogy mindkettőnek azonos az ügyvezető igazgatója: Simsa Péter úr, aki jelenleg az Egészségbiztosítási Önkormányzat alelnöke.
Kérdezem ezért miniszter urat, hogy véleménye szerint hogyan befolyásolja a polgárok járulékfizetési hajlandóságát az a tény, hogy az Egészségbiztosítási Önkormányzat alelnöke által vezetett cégek ekkora, összesen 21 milliós járuléktartozással rendelkeznek.
Még egy kérdésem lenne miniszter úrhoz: birtokában volt-e ön ezen információknak akkor, amikor előkészítette és a tárcája nevében benyújtotta a kormánynak a delegálásról szóló társadalombiztosítási önkormányzati törvénytervezetet?
Várom szíves válaszát. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir