KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Engem az ön válasza megnyugtatott, két szempontból is:
Az egyik az, hogy az ön által válaszként elmondottakból világosan kiderült, hogy ugyan az általam említett és még jó néhány területen hiányzó végrehajtási utasítások, alacsonyabb rendű jogszabályok nincsenek, bár kellene hogy legyenek, de a minisztérium, úgy látszik, mégiscsak dolgozott valamit az elmúlt másfél évben, mert ezek a jogszabályok, úgy látszik, egyeztetés alatt vannak, illetőleg közvetlenül megjelenés előtt állnak. Ez jól eloszlatja azt a vélekedést, amit számos légi közlekedési szakember vélelmezett már a mostani joghézagok közepette, miszerint a "szabad madár" szimbólumot úgy is kell érteni, hogy mindenki arra repül, amerre jár, és ezek a jogszabályok nem fognak megjelenni.
Megnyugtatásul vettem tudomásul az ön válaszát, azonban arra fel kell hívnom a figyelmet, hogy a mostani hiányzó jogszabályok már eddig is számos problémát jelentettek, és nem szabad ezt a helyzetet nagyon sokáig fenntartani. Különösen igaz ez a chicagói egyezmény annexe-einek kihirdetésére, hiszen ez a nemzetközi kötelezettségeinket is érinti.
Éppen ezért úgy gondolom, ha az ön minisztériuma ezeket a hiányzó jogszabályokat az év első felében nem tudja megjelentetni, akkor nagyon komoly problémáink lehetnek. Ebben az esetben vissza kell térni erre a kérdésre, és akkor már azt a kérdést kell megvizsgálni, hogy miért nem sikerült ezeket a jogszabályokat időben, kellő egyeztetéssel, a szokásos eljárások keretében kihirdetni.
Ezért a válaszát most elfogadom, és nagyon remélem, hogy úgy lehet ezt értelmezni, hogy az év feléig ezek kihirdetésre kerülnek, és akkor egy fontos jogszabály- és joghézaghalmaz lesz befoltozva.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir