CSÉPE BÉLA

Full text search

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Kereszténydemokrata Néppárt a múlt héten vezette elő napirend előtt az energiaár-kompenzáció súlyos témáját, és nagyon örülünk, hogy Pusztai Erzsébet részéről ismét idekerült, mert ezt nem lehet elégszer sürgetni.
Az előbb napirend előtti hozzászólások sorában fölmerült már a kormány törvényhozási tervével kapcsolatos késlekedés. Véleményem szerint ez sokkal súlyosabb késlekedés. Az is súlyos, de ez olyan, a lakosságot, a szegény embereket érintő késlekedés, amire igazán magyarázatot lelni nem lehet, hiszen az energiaár-emelések tudottak, múlt év végén már tudottak voltak, és ennek ellenére még mindig ott tartunk, hogy nincs meg a kompenzációs rendszer. Én úgy tudom, tájékozódásom szerint ez a kompenzációs rendszer még mindig csak a villanyáremelésekre van, s teljesen hiányzik a távfűtési probléma megoldása, teljesen hiányzik a gázárakkal kapcsolatos kompenzációnak a kidolgozása.
(10.10)
Ezzel együtt így valóban egy olyan súlyos társadalmi probléma ez, amiért a kormányt ez úton is felelőssé tesszük, hangsúlyozottan arra a tényre tekintettel, hogy itt szó esik a gazdasági mutatók kedvező alakulásáról, de emellett soha sem szabad elhanyagolni ezt a területet, azt, hogy növekszik az elszegényedés, és ezzel az energiaár-emelések a lakosságnak igenis olyan széles rétegeit érintik, amelyek helyzetével kapcsolatban a kormány nem lehet közömbös és nem szabad megengedni ilyen késlekedést. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir