DR. NAGY FRIGYES

Full text search

DR. NAGY FRIGYES
DR. NAGY FRIGYES földművelésügyi miniszter: Tisztelt Képviselő Úr! Messzemenően egyetértek azzal, hogy a növénytermesztés termékeiből a takarmánytermékeket az állatokon keresztül kell értékesíteni. Való igaz, hogy a magyar állatállomány jelentősen lecsökkent - különösen vészesen lecsökkent -, és nehezen reprodukálható a szarvasmarha-állomány. Nem hiszem, hogy azt kellene feszegetnünk, hogy sokszor miért kellett a vemhes teheneket - vagy a tehenek nagy számát - levágatni, és ezért tízezer forintot fizetni a gazdáknak.
Kérem, ma ugyanezen ok miatt az adófizetők pénzéből ismét - ezt kell hogy mondjam - 30 ezer forintot fizetünk azért, hogy valaki növelje a tehénállományát. Hasonlóképpen járunk el a sertéstenyésztés és a juhászat területén is.
Tehát mi igyekszünk ezt a helyzetet regenerálni, de mindig és mindenkor figyelembe kell venni azt a fő szempontot, hogy egy tenyészállat kivágása, elkótyavetyélése bizony hosszú éves munkát igényel, mire azt reprodukálni lehet. A kormány mezőgazdasági támogatási politikájának egyik lényeges eleme az, hogy a magyar állatállomány, a minőségi állatállomány (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) és a nyereségesen termelő állatállomány növekedjen, és ehhez a takarmánybázist mindenáron biztosítsuk.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir