BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Urak! Szabad György képviselőtársamnak szinte fájdalmas felkiáltása volt, hogy miért nem szóltak a bizottsági tagok, illetve képviselők - különösen a kormánypárti képviselők -, amikor a pénzek elosztásánál az egyes súlypontok megállapítása - véleménye és az én véleményem szerint is - nem volt arányos.
Szeretném figyelmeztetni vagy felhívni a figyelmét a tisztelt Háznak, hogy a Fidesz-Magyar Polgári Párt és személy szerint én is minden alkalommal szót emeltem, így például határozottan tiltakoztam az ellen, hogy a parlament határozatban fogadja el a decentralizáció elveit a területfejlesztésről és -rendezésről szóló törvénynél. Hiszen most itt vitatkozunk 2 milliárd forintnyi induló címzett támogatásról, és azok az elvek, amelyeket a parlament önkormányzatokra nézve is - megítélésem szerint alkotmánysértő módon - parlamenti határozatban határoz meg - bár erre lehetőséget ad neki a területfejlesztésről és -rendezésről szóló elfogadott törvény -, több mint 10 milliárd forint elosztásának az elveit rögzítik.
Szóltunk akkor is, amikor a Központi Környezetvédelmi Alapnál Baja miniszter úr rendelkezésére, személyes felhasználására több mint 3 milliárd forint állt rendelkezésre; és szóltunk akkor is, amikor a zsurki vodkagyár kiemelt állami figyelmet igénylő beruházásánál 80, 70 és 60 milliárdos tételekben vissza nem térítendő támogatást, illetve kamatmentes kölcsönt ítélt meg a Központi Környezetvédelmi Alap és a miniszter úr. Most különösen fájnak ezek a tételek, mert amikor egy település egészséges ivóvízellátásáról vagy idősek szociális otthonáról kell dönteni, akkor ezek a tételek, ha külön is jelennek meg, költségvetési törvényben, illetve miniszteri felelősségben, nekünk a felelősségünk itt a parlamentben abban van - és egyetértek Szabad György képviselő úrral -, hogy felemeljük a szavunkat az aránytalanság és felemeljük a szavunkat a szükségtelen célok kiemelt támogatása ellen.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir