DR. VILÁGOSI GÁBOR

Full text search

DR. VILÁGOSI GÁBOR
DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Úgy vélem, hogy a kisgazdák frakcióvezetője bement egy erdőbe, és most már annyira mélyre jut, hogy az életben onnét nem talál ki. (Derültség.) Össze-vissza kever mindent, címzett és céltámogatásokat, a jegyzőkönyvből majd vissza lehet keresni, hogy ő azt említette például, hogy 69 százaléka, ami a céltámogatásra megy. Én nem azt mondtam; azt mondtam, hogy a rendelkezésre álló összeg 69 százalékát kötik le a folyamatban lévő beruházások. Elmondtam pontosan, hogy milyen elvek alapján került elbírálásra az igény, a meglehetősen sok igény. Talán a 90 önkormányzatot, amely kapott, nem lett volna célszerű itt felsorolnom.
Másrészt pedig megjegyzem, hogy ez a támogatási forma az egyik támogatási forma. A központi költségvetésből nagyon sok jogcímen kapnak az önkormányzatok támogatást, tehát itt nem arról van szó, amit ők mondanak.
A részrehajlásról: előhúzni a nagy kalapból egy-egy példát, természetesen megtévesztő, és hangsúlyoztam a beszédem elején, hogy szakminisztériumok szakemberei állítják fel a rangsort a kérelmek között, két szakaszban folyik a kérelmek elbírálása. Ennél többet nem lehet tenni. Hogy a villanykörte hasonlít-e valakihez, azt nem tudom. Nekem meg az jutott eszembe néhány felszólalás kapcsán, hogy egyszer egy amerikai elnök azt mondta a Szovjetunióra, hogy a sötétség birodalma.
Köszönöm. (Derültség és taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir