ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! Kérdezem tehát az Országgyűlést, hogy egyetért-e azzal, hogy a napirend egészüljön ki a H/4151. számú önálló indítvánnyal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - A táblán megjelenő eredmény: 9 igen, 116 nem, 10 tartózkodás.)
Tisztelt Országgyűlés! Amint ez várható volt, az Országgyűlés jelen pillanatban nem határozatképes. A Házszabály szerint az Országgyűlés elnöke megkísérli a határozatképesség helyreállítását. Megkérem képviselőtársaimat, hogy esetleg szóljanak a folyosón lévő képviselőtársainknak, hogy fáradjanak be! ( Zaj. - Varga Mihály: Hol az MSZP? - Rövid szünet.)
Tisztelt Országgyűlés! Ismételten szavazunk. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e azzal, hogy a napirend egészüljön ki a H/4151. számú önálló indítvánnyal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - A táblán megjelenő eredmény: 7 igen, 122 nem, 12 tartózkodás.)
Tisztelt Országgyűlés! Megkérem képviselőtársaimat, hogy foglalják el a helyüket! Megismételjük a szavazást. (Emeltebb hangon:) Tisztelt Országgyűlés! Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e azzal, hogy a napirend egészüljön ki a H/4151. számú önálló indítvánnyal. Tisztelt Országgyűlés! Ha az Országgyűlés nem lesz határozatképes, ma nem tudjuk a munkánkat elkezdeni! (Zaj. - Dr. Eörsi Mátyás: Várjunk pár percet!) Kérem képviselőtársaimat, foglalják el helyüket! Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 59 igen szavazattal, 124 ellenszavazat és 13 tartózkodás mellett úgy döntött, hogy a H/4151. számú önálló indítvánnyal nem egészíti ki a napirendi javaslatot.
Tisztelt Országgyűlés! Az MSZP képviselőcsoportja kezdeményezte, hogy az MSZMP, illetve utódpártja, az MSZP, valamint az általuk alapított vállalatok, egyszemélyes kft.-k tulajdonába, illetve használatába került ingatlanokkal kapcsolatos kérdéseket vizsgáló bizottság felállításáról szóló 4147. számú országgyűlési határozati javaslat, továbbá az MDF és a Fidesz, valamint az általuk alapított egyszemélyes kft.-k tulajdonába, illetve használatába került ingatlanokkal kapcsolatos kérdéseket vizsgáló bizottság felállításáról szóló 4146. számú önálló indítvány általános vitája ne szerepeljen a ma kezdődő ülés napirendjén. Az indítványokról szintén vita nélkül határoz az Országgyűlés. (Zaj.)
Kérdezem az Országgyűlést - és megkérem képviselőtársaimat, foglalják el helyüket -, egyetért-e azzal, hogy a napirenden ne szerepeljen a H/4147. számú önálló indítvány - vagyis az MSZMP-, illetőleg utódpártjával, az MSZP-vel kapcsolatos indítványról van most szó. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás. - Pokorni Zoltán: Szégyen!)
Tisztelt Országgyűlés! Gépi szavazást rendelek el, mert nem tudom egyértelműen megállapítani a szavazás végeredményét.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e azzal, hogy a napirenden ne szerepeljen a H/4147. számú önálló indítvány. Kérem, szavazzanak! (A táblán megjelenő eredmény: 102 igen, 80 nem, 5 tartózkodás.) Kimondom a határozatot... Ahelyett megkérem képviselőtársaimat - figyelemmel arra, hogy az előbb határozatképes volt az Országgyűlés -, hogy mindenki szavazzon. Megismételjük a szavazást.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e azzal, hogy a napirenden ne szerepeljen a H/4147. számú önálló indítvány. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 103 igen szavazattal, 94 ellenszavazat és 2 tartózkodás mellett úgy határozott, hogy a H/4147. számú indítvány ne szerepeljen a napirendi javaslatok között.
(16.20)
Tisztelt Országgyűlés! Most megkérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e azzal, hogy a napirenden ne szerepeljen a 4146. számú önálló indítvány. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.)
Tisztelt Országgyűlés! Kénytelen vagyok újabb gépi szavazást elrendelni.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e azzal, hogy a napirenden ne szerepeljen a 4146. számú önálló indítvány. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Zaj.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 102 igen szavazattal, 95 ellenszavazat és 3 tartózkodás mellett úgy határozott, hogy a H/4146. számú önálló indítvány ne szerepeljen a napirendi javaslatok között.
Tisztelt Országgyűlés! Ezek után a házbizottság napirendi ajánlásának további részéről határozunk.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir