DR. KÓNYA IMRE

Full text search

DR. KÓNYA IMRE
DR. KÓNYA IMRE (MDNP): (A képviselő mikrofonja nem működik.) Köszönöm szépen. Miniszterelnök Úr! Meglehetősen széles körben keltett feltűnést, amikor a közéletünkben ismét megjelent... (Közbeszólások: Mikrofon!) A tévedést talán az okozza, hogy a táblán Kónya Lajos neve van... (Derültség. - A képviselő elé letesznek egy állványos, hordozható mikrofont.)
Elnök Asszony! Lehetséges, hogy a tévedést az okozza, hogy ez MSZP-belügynek tekintendő; véleményem szerint azonban nem, hiszen ismét megjelent a közéletünkben Nagy Imre, a KISZ KB utolsó első titkára, ezúttal mint a Széles Gábor vezette Gyáriparosok Országos Szövetségének alelnöke. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Aki az MDF-hez közelálló személy.) Nos, volt, aki megrökönyödött ezen a dolgon azért, mert némi ellentmondást vélt felfedezni Nagy Imre korábbi funkciója és a mai funkciója között; megint mások viszont éppenhogy összefüggést véltek látni a két funkció között, mondván, hogy talán az MSZMP és az MSZP közötti átmenet időszakában a pártvagyon felszámolásában játszott szerepe... Emlékszünk még arra, hogy a pártvagyonhoz tartozó Népszabadság, Szabad Föld, Figyelő újságok privatizálásában milyen szerepet játszott Nagy Imre; emlékszünk talán a szegedi KISZ-tábor 1 forintos értékesítésére. Nos, sokan úgy gondolták, mindez talán a későbbi meggazdagodással némi összefüggésben van.
Megmondom őszintén, hogy magam csak abból a szempontból tulajdonítok jelentőséget a dolognak, hogy tudomásomra jutott, még a közéletben való megjelenést megelőzően miniszterelnök úr fogadta Nagy Imrét miniszterelnöki irodájában és tárgyalásokat folytatott vele. Nos, hogy tévedés ne essék, ha ez egy pártelnöki tárgyalás volt, és az MSZP közelgő választási kampányával kapcsolatos - egy új arcot keresnek -, ahhoz nekem semmi közöm. Ha viszont ez egy üzleti tárgyalás volt, akkor úgy érzem, hogy a magyar parlamentnek is köze van ehhez.
Kérdezem, milyen tárgyalnivalója volt önnek a KISZ KB utolsó első titkárával. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz, az MDF, a KDNP és az MDNP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir