DR. TAKÁCS PÉTER

Full text search

DR. TAKÁCS PÉTER
DR. TAKÁCS PÉTER (MDF): Elnök asszony, köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Miniszterelnök Úr! Az MSZP vezetőinek nincs nagy szerencséjük a kelet-magyarországi propagandaútjaikon. Alig három év alatt ön, majd a Ház elnöke, április 11-én pedig a honvédelmi miniszter karambolozott ebben a térségben. Ha a létszámot és a száguldó gépkocsik számát tekintjük, és ha hinni lehet a statisztikáknak, ez 21-szerese, illetve 9-szerese annak a gyakoriságnak, amit a majdnem fél századig ideiglenesen Magyarországon tartózkodó Vörös Hadsereg és a mozgósított állapotba helyezett taszári IFOR-haderő produkált.
Miniszterelnök Úr! Nem szeretném feltételezni, hogy ezek a balesetek személyes politikai felelőtlenség következményei. Még azt sem képzelem, hogy az MSZP elnökségének tagjai ennyire lenéznék a kelet-magyarországi térség lakosságát, hogy csak elgázolásra tartják őket érdemesnek. (Moraj.) E balesetek okát a rossz utakban, a hiányzó autópályában keresem. A miniszterelnök urat meggyőzhette a három baleset, hogy az ország keleti térségének autóútjai legfeljebb arra jók, hogy - Arany János szavaival - "visszaandalogjunk" a feudalizmusba ezeken az utakon, de arra semmiképpen sem, hogy Magyarország ezeken érkezzen meg Európába.
Kérdezem tehát miniszterelnök urat: ezek a sűrű kormány- és pártbalesetek meggyőzték-e arról, hogy nemcsak Pestet, nemcsak Észak-Dunántúlt, hanem az egész ország közlekedését, struktúráját, infrastruktúráját kell fejleszteni? Ha igen, milyen konkrét lépéseket szándékozik megcselekedni a miniszterelnök úr kormánya a még hátralévő egy évben? (Szórványos taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir