DR. FARKAS GABRIELLA

Full text search

DR. FARKAS GABRIELLA
DR. FARKAS GABRIELLA, az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság előadója, a napirendi pont előadója: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottsága 1997. április 10-i ülésén megvitatta a nemzeti-etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosának másfél éves tevékenységéről szóló beszámolót.
A beszámoló megfelel az országgyűlési biztosokról szóló törvény előírásainak. A bizottsági vitában az írásos anyag nyomán megfogalmazódott kérdésekre a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa kimerítő választ adott.
Különös figyelemmel vitatta meg a bizottság a biztos úr beszámolójának azon részeit, amelyek a települési önkormányzatok jogalkalmazásában megmutatkozó közvetett és közvetlen diszkriminációra irányulnak, valamint az egyenruhás diszkriminációról szóló részeket, amelyek a rendőrségi eljárás diszkriminatív jellegét mutatják sok esetben.
(9.50)
A bizottságban egyhangúan kikristályosodott az a vélemény, hogy az országgyűlési biztos munkája sok esetben a törvényhozók, a kormány és más hatóságok helyett is sokszor segíti megtartani vagy visszaadni az emberek hitét a demokráciában. Olyan emberek számára adja meg ezt a hitet, akik kisebbségi mivoltuk miatt egyébként is sérülékenyebbek, kiszolgáltatottabbak. Éppen ezért a bizottság a beszámolót egyhangúlag általános vitára alkalmasnak tartotta, és a beszámolót elfogadásra ajánlja.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir