DR. VARGA LÁSZLÓ

Full text search

DR. VARGA LÁSZLÓ
DR. VARGA LÁSZLÓ (KDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Mészáros István, a Szabad Demokraták Szövetsége képviselője felszólalásában, úgy érzem, egy érdekes dolgot említett meg azzal, amikor azt mondotta, hogy igen, az ombudsman létezik, de általában az országban az emberi jogokról az emberek nem is igen tudnak.
Hogy ez milyen mértékben valóság, azt nem akarom vitatni, de igazat adok neki abban, hogy hazánkban ennek a kérdésnek a megismerése, tanítása rendkívül rossz; mulasztás terhel mindnyájunkat. Tegnap javasoltam az interpellációm során a művelődési miniszter úrnak, akitől azt a választ kaptam arra a javaslatomra, hogy minden évben december 10-én emlékezzenek meg az emberi jogok egyetemes kiáltványáról - egy nagyon furcsa mellébeszéd volt inkább... Arra szeretném a Ház figyelmét felhívni, hogy igenis az ifjúságot erre a kérdésre, az emberi jogok gyakorlatára és mások jogának a tiszteletére el kell kezdeni tanítani vagy ezzel megismertetni őket; vagy ilyen fórumokat tartani az ország különböző részein, hogy az emberek megtudják, mit jelentenek az emberi jogok, és mennyivel másabb az ember egyénisége, az ember jelleme, megjelenése, ha tudja, hogy a jogok birtokában mit tehet, és pontosan hogy kell a mások jogait tisztelni.
Arra hívom fel a figyelmet - ez nem az ombudsmannak a feladata -, hogy ezzel a kérdéssel szélesebben foglalkozzunk, hogy az országnak elsősorban a fiataljai, de polgárai megismerjék azokat a jogokat, amelyek nélkül nem lehet egy ember teljes, s az országban a demokrácia nem alakulhat ki.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir