GELLÉRT KIS GÁBOR

Full text search

GELLÉRT KIS GÁBOR
GELLÉRT KIS GÁBOR, az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság elnöke, a napirendi pont előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Bizottságunk tagjai és én magam is összehasonlíthatatlanul nagy előnyben vagyunk másokhoz képest, hiszen mi megtárgyaltuk az országgyűlési biztos, az állampolgári jogok országgyűlési biztosának és helyettesének jelentését. Ez csaknem háromórás megbeszélés, vita volt, amelynek során gyakorlatilag mindazon dolgokról, amelyek a beszámolóban megfogalmazódnak, és amelyekről az állampolgári jogok országgyűlési biztos asszonya az imént szólt, részletesen szót ejthettünk, valószínűleg részletesebben, mint ahogy ez itt, a plenáris ülésen előadódhatik.
Ennek alapján fogalmazta meg bizottságunk azt a határozati javaslatot, amely itt a b) pontban szerepel, és ajánlja az Országgyűlés jóindulatába, figyelmébe a beszámoló elfogadását, hiszen az Országgyűlés formálisan ezzel szentesíti azt a másfél esztendős tevékenységet, amelyet az országgyűlési biztosok, illetve az állampolgári jogok országgyűlési biztosa és helyettese elvégzett és amely a jelentésben megfogalmazódik.
Külön szeretnék emlékeztetni arra, hogy ez a jelentés végül is első alkalom, amikor az országgyűlési biztos, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa - ezt nem győzöm hangsúlyozni, hiszen ketten még hátra lesznek - beszámol az Országgyűlés előtt, amikor valamilyen módon megméretik az, hogy ez az intézmény, amelyet mind közönségesen ombudsmannak nevezünk, milyen módon integrálódott, vagy integrálódott-e egyáltalán - de hát állításként ezt meg lehet fogalmazni - a magyar közjogi rendszerbe.
Mindezek alapján még egyszer és nyomatékosan ajánlom az Országgyűlés figyelmébe a beszámolót, illetve javasolom a beszámoló és az országgyűlési határozati javaslat elfogadását. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir