DR. CSIHA JUDIT

Full text search

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársaim! A számvevőszéki bizottság elnöke már tett néhány célzást arra, hogy mennyire házszabályszerű Varga képviselőtársam fölszólalása. Azért is meglepő, hogy egy ilyen témában napirend előtt szót kér, mert a Fidesz azért szokott arra vigyázni, hogy a Házszabályt betartsa. Ezúttal azért sem sikerült ez a dolog, hiszen a jelenlegi tárgysorozat része az a jelentés, ami az Országgyűlés elé került. Ehhez képest elég szerencsétlen megoldás - és a Számvevőszékhez és a jelentéshez sem, és a témához sem méltó -, hogy napirend előtt negyed órában itt a számháborút lefolytassa a hét párt egymás között.
Ezért én tisztelettel azt szeretném indítványozni, hogy annak rendje s módja szerint a bizottsági viták után a parlament az ezt megillető helyén, az ezt megillető időt ráfordítva vitassa meg ezt a jelentést és ezt az előterjesztést, és akkor, azt gondolom, az érvek és az ellenérvek pro és kontra tisztességesen kifejthetők, megvitathatók lesznek.
Azért sem mondok ezzel, azt hiszem, túl nagy dolgot, mert Bauer Tamás képviselőtársam már célzott arra, hogy van azért a felszólalók között olyan, aki a jelentést nem olvasta. De én most hallottam olyat is, aki magukat a szerződéseket sem olvasta, hiszen akkor olyan megállapítások nem hangzottak volna el, amit Raskó képviselőtársam az előbb megtett. A miniszter elődöm, Suchman Tamás felajánlotta jó néhány alkalommal a frakcióknak, hogy a szerződéseket rendelkezésre bocsátja. Aki erre igényt tart, ezt természetesen megkapta és megkapja. Én nem mondom, szép vastag köteg egy szerződéscsomag, rá kell fordítani bizony az időt az alapos elolvasásra és értékelésre.
Összefoglalásképpen tehát azt szeretném kérni a tisztelt Országgyűléstől, hogy annak megfelelő, méltó helyén és idején kerüljön sor erre a vitára. Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir