DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Először is szeretnék egy számot helyesbíteni. Dobos Krisztina nyilván arra gondolt, hogy az ezredfordulón 7-8 millió és 2050-ben pedig 6 millió magyar él majd ebben az országban, de ő 6 ezret, illetve 7 és 8 ezret mondott. (Dr. Dobos Krisztina bólint.) Ezt csak a rend kedvéért említem meg. Egyébként a felszólalásával teljes mértékben egyetért a Független Kisgazdapárt, és támogatja mindazt, amit Dobos Krisztina elmondott.
Hogy érzékelhesse mindenki, aki ezt a felszólalást és a hozzászólásokat hallja: a születések számának drasztikus csökkenése olyan ijesztő ma már Magyarországon, hogy a mi adataink szerint a legutóbbi években egy-egy vidéki nagyváros lakossága tűnik el a politikai palettánkról, ennyivel többen halnak meg, mint születnek. Egyértelmű, hogy itt nemcsak az abortusz kérdése, hanem sok egyéb olyan kérdés rendezése is felmerül a születések számának növelése és egy ideális családmodell kapcsán, amely felveti a családi adózás szükségességét, a gazdasági növekedés elindítását, a lakásépítés szükségességét.
Úgy gondolom, a Független Kisgazdapárt annál inkább jogosult e kérdéseket a saját oldaláról is így megközelíteni, hiszen a mi jelmondatunk - most már közel kilencven éve -: "Isten, haza, család", és úgy gondolom, hogy a család a nemzet alapja, a jövő alapja, és ha a gyerekek születése ilyen tragikus mértékben csökken, akkor ennek a nemzetnek a végórája következik el. Ezért mindent el kell követnünk a születések számának növelése érdekében.
Köszönöm a türelmüket. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir