TOKÁR ISTVÁN

Full text search

TOKÁR ISTVÁN
TOKÁR ISTVÁN (MSZP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Én magam is a törvénytervezet 3. §-ához kívánok hozzászólni az ajánlás 13. pontja alapján. Varga József képviselőtársammal és dr. Rapcsák András képviselőtársammal azt kezdeményeztük, hogy a 3. § (2) bekezdése kerüljön törlésre.
A 3. § (1) bekezdése a halászati jogot - helyesen - a víz tulajdonjogának elválaszthatatlan részének tekinti, és ez megfelel annak a szellemiségnek, amely a vadászati törvényt végigkövette.
Meglepetésre - és itt képviselőtársamnak kicsit ellentmondva -, nem tudom megérteni, és az előterjesztés kapcsán sem kaptunk kellő magyarázatot arra, hogy a tulajdonjoggal rendelkező önkormányzatok esetében miért javasolja elvonni a magyar állam a halászati jogot, ugyanakkor nem rendelkezik ugyanezen holtágak és bányatavak tulajdonosi jogosítványainak egyéb feltételeiről.
Az önkormányzatok azon része, amelyek holtágtulajdonnal vagy bányatótulajdonnal rendelkeznek, ezt a rendelkezést, ezt a tervezetet sérelmezik, éppen ezért képviselőtársaimmal azt kezdeményeztük, hogy ez kerüljön törlésre, és a halászati jog a tulajdon elválaszthatatlan része legyen minden tekintetben.
Kérem képviselőtársaimat, hasonlóan a környezetvédelmi bizottsághoz, amely ezt a javaslatot támogatta, s ez már támogatásuk révén szavazásra kerül itt, a módosító indítványok során, támogassák, és ezzel az önkormányzatok kapják meg azt a jogosítványukat, amely egyébként a tulajdonuknál fogva őket megilletné.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir