VARGÁNÉ KERÉKGYÁRTÓ ILDIKÓ

Full text search

VARGÁNÉ KERÉKGYÁRTÓ ILDIKÓ
VARGÁNÉ KERÉKGYÁRTÓ ILDIKÓ, a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársaim! A foglalkoztatási és munkaügyi bizottság az elmúlt év decemberében megtárgyalta a polgári szolgálatról szóló törvényjavaslatot. Megállapította, hogy azért kell törvényben szabályozni a polgári szolgálatot, mert az alkotmány kötelezettségként írja elő a haza védelmét, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy ezt a kötelezettséget fegyver nélküli katonai szolgálatban mint polgári szolgálat keretében is teljesíthessék az érintettek. 1989 óta létezik ez a szolgálati forma, és miután tehát alkotmányos kötelezettség, ezért törvényi szabályozásra szükség van.
A bizottság ülésén elhangzott, hogy a törvényjavaslat pontosan szabályozza a foglalkoztatási kört és az ellátható tevékenységet, a foglalkoztatók feladatait részletesen szabályozza, hatékonyabbá teszi a fegyelmi felelősségi rendszert, pontosabban szabályozza a polgári szolgálatot teljesítők juttatásait.
Összegezve: a bizottság megállapította, hogy a törvényjavaslat megfelel az Európa Parlamentnek a katonai szolgálat lelkiismereti okokból történő megtagadásáról és az alternatív katonai szolgálatról szóló határozatának. Ezért a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság szakmailag nagyon jól előkészítettnek tartotta a törvényjavaslatot, így tehát ellenszavazat és tartózkodás nélkül egyhangúlag általános vitára alkalmasnak minősítette. Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir