BOGÁRDI ZOLTÁN

Full text search

BOGÁRDI ZOLTÁN
BOGÁRDI ZOLTÁN (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Nagyon sajnálom, hogy a régi lemez forog újra Bős-Nagymaros ügyében, és Eörsi Mátyás nem vette észre azt, hogy az elhangzott szavak igazságtartalommal nem bírtak. Őszinte szó nem hangzott el a kormány részéről Bős-Nagymaros ügyében, bár sokat beszéltünk a dologról. Ugyanakkor Horn Gyula az ellenzéket vádolta tegnap hazugsággal.
Én nagyon reméltem egyébként, amikor felszólalásának előkelő helyén Bős-Nagymarosról szólt, hogy végre őszintén színt vall a miniszterelnök, és elmondja a parlamentnek: "Igen, tisztelt parlament, én, személy szerint Horn Gyula hibáztam az 1980-as években, amikor támogattam ezt az országra hátrányos építkezést."
Horn Gyula egy szót sem szólt arról, hogy '88-ban mint miniszterhelyettes ő mentette meg a magyar parlamentben a vízlépcsőt, ő szólalt fel, és kérte a parlament támogatását. Ha ez nem történik meg, akkor ne csodálkozzanak kormánypárti képviselőtársaim, hogyha az ellenzék és nemcsak az ellenzékről van szó, hanem az ország lakossága, nem hiszi el azt sem, amit kérdeznek! Az a helyzet, hogy ha egy miniszterelnök ezt nem meri megtenni, és várja, hogy elhiggyék a szavait, akkor az pusztába kiáltott szó és senki nem fogja elhinni.
Az SZDSZ részéről valóban elhangzottak bátortalan kijelentések, hogy ők ellenzik a vízlépcső-tárgyalásokat, de keményen egyetlen szó sem hangzott el még ma sem arra a kérdésre, hogy tényleg folynak-e titkos tárgyalások a szlovákokkal, és mi lesz. Ha ezt nem teszik meg, akkor az ő szavaik ugyanolyanok, mint a miniszterelnök úré: nem hiszi el senki, mi sem tudjuk elhinni.
Kérem, nyilatkozzanak: folynak-e titkos tárgyalások... (Az elnök poharát megkocogtatva jelzi az idő leteltét.) ...és be akarják-e tartani a most is hatályban lévő országgyűlési határozatokat. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir