DR. KERTÉSZ ZOLTÁN

Full text search

DR. KERTÉSZ ZOLTÁN
DR. KERTÉSZ ZOLTÁN (SZDSZ): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Úgy gondolom, nem itt a parlamentben kell eldönteni a pártoknak, hogy a Kisgazdapárt vagy a Magyar Demokrata Fórum képviseli-e hitelesebben a magyar termelők érdekeit, hiszen erre vannak a szakmai és érdekképviseletek, hogy valóban foglalkozzanak velük, és nem a tüntetésre kell heccelni az embereket, hanem elmondani, elmagyarázni: milyen lehetőségeik, milyen pályázati lehetőségeik vannak, és milyen egyéb kedvezményes lehetőségek járnak az őstermelői igazolvánnyal.
Azt viszont szeretném elmondani, hogy két apró tévedésben volt Gyimóthy képviselőtársam, hisz az erdei magvak és melléktermékek gyűjtése továbbra is őstermelői tevékenységnek minősül. Valamint Csépe képviselő úr is utalt már rá, hogy egyrészt ezek szigorú európai uniós normák lesznek, tehát arra kell készülnünk mindenképpen. Valóban, a vágott baromfi ilyen formában már nem minősül őstermelői tevékenységnek, erre sajnos vállalkozói igazolványt kell váltaniuk, de élő baromfi árusítása továbbra is őstermelői tevékenység, el kell dönteniük, hogy melyik kedvezőbb a termelő számára. Természetesen van választási lehetősége.
Azt viszont kicsit sajnálatosnak tartjuk mi is, hogy a must és a bor sorsa így alakult. Gondolom, ezzel még a későbbiekben többet kell foglalkoznunk, de mindenképpen arra kell készülnünk, hogy itt is a hegyközségi törvény előírásainak és - az európai uniós tárgyalásokra készülve - a kvóták és egyéb szigorú előírásoknak való megfelelésre kell készülnünk. Hiszen nincs más utunk, mint ahogy Szent István idejében nem volt más utunk, csak ez az egy utunk van. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir