DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A Szocialista Párt országgyűlési képviselőcsoportja vallja azt az elvet, amit az előbb miniszter úr megfogalmazott, hogy a közteherviselést ki kell szélesíteni; ugyanakkor nem mondjuk, hogy ezek a tb-jogszabályok mindenben tökéletesre sikeredtek. De hiszen önök ismerhetik a nyilvánosságon keresztül a kormány ezzel kapcsolatos álláspontját.
Ugyanakkor arra mindenképpen reagálni kell, hogy az ellenzéki politikai pártoknak mi a viszonya ehhez, hogyan viselkednek ebben a helyzetben. Gyimóthy képviselő úr azt mondta az előbb, hogy nemcsak Bács-Kiskun megyében fognak tüntetni, hanem másutt is. Igen, például Békés megyében is megkezdődtek már a tüntetések. De hogy miért, kedves képviselő úr? Kisgazda politikusok helyben, Békés megyében azt hirdetik hazug módon, hogy azok az őstermelők, akik 50 ezer forint felett fogyasztanak, ezen fogyasztás felett személyi jövedelemadót kell fizetniük. Ez szemenszedett hazugság, ez tudatos félrevezetése azoknak az embereknek, akik nem járatosak a jogszabályokban, akik nem olvasnak közlönyöket. S persze, hogy ezek az emberek elkeserednek és elbizonytalanodnak.
(9.00)
De ez a felelősség nem a kormányé, hanem azé, aki tudatosan hazudik, aki félrevezeti ezeket az embereket. És igenis, hogy ezt a pártok helyben nyíltan vállalják. (Dr. Kovács Kálmán: Elnök úr, utasítsa rendre a felszólalót!) Ha a Kisgazdapárt központi vezetői és az országgyűlési képviselőcsoportja felelősséget érez ezért, akkor nyilván intézkednie kellene vagy kommunikálnia kellene a helyi szervezetekkel. Itt van... (Felmutatja az iratot.) ...az FKGP gyulai szervezetének a felhívása, amelyet sajtótájékoztatón tettek közzé, és amelyet megírt a megyei lap. Úgyhogy nagyon szépen kérem, hogy a saját felelősségükről is gondolkodjanak el ebben a körben. Köszönöm. (Nagy taps a kormánypártok soraiban. - Közbeszólások: Bravó!)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir