DR. NAGY FRIGYES

Full text search

DR. NAGY FRIGYES
DR. NAGY FRIGYES földművelésügyi miniszter: Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Parlament! Erre a széles körű felvetésre két percben nyilván nem lehet teljes egészében reagálni.
A magyar mezőgazdaság egyik legfontosabb problémája az, hogy nem működik kellőképpen a piac. Ezt érzi magán minden termelő; és jogos az a fölvetés és elvárás a kormánnyal szemben, hogy tegyen olyan intézkedéseket, hogy ez a piac működjön. Ehhez azonban át kell tekinteni, hogy emberek százezrei hol, mit, mikor és hogyan termelnek. Ezt próbálja meg a kormányzat akkor, amikor megpróbálja valamilyen módon regisztrálni az embereket.
Értelemszerű az is, hogy nem tűrhető el hosszabb távon, hogy emberek százezrei nem vesznek részt a közteherviselésben, és emiatt nehezen tudjuk a támogatásukat is megoldani.
Nyilván nem várható el, hogy a kormány olyan termelőket támogasson, akik önmagukról semmiféle regisztrációt, semmiféle adatot nem hajlandók szolgáltatni. Így tényleg nem működhet a piac.
Ami pedig a tüntetéseket és útelzárásokat illeti: ezt mélységesen sajnálom. Meggyőződésem, hogy itt nem a kormány kényszeríti az embereket arra, hogy az utcára vonuljanak és tüntessenek, hanem bizonyos körök heccelik az embereket, és ez ellen kénytelen vagyok tiltakozni. (Dr. Dávid Ibolya: Ugyan már! - Taps a kormánypárti oldalon.) Úgy látszik, nézik a televízióban, hogy mi van Belgrádban, mi van Albániában, Bulgáriában, és ez hiányzik nekik. (Dr. Dávid Ibolya: Ezért inkább szégyellni kellene magatokat!) Ez ellen mélységesen tiltakozunk, és a tárgyalásos megoldás hívei vagyunk, nem pedig annak, hogy az utcára menjenek az emberek. Köszönöm. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir